x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Funeriu: Mi-am dat demisia; nicio persoană onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu

Funeriu: Mi-am dat demisia; nicio persoană onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu

06 Aug 2012   •   12:50
Funeriu: Mi-am dat demisia; nicio persoană onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu

Consilierul prezidential Daniel Funeriu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca si-a dat demisia, negand afirmatiile potrivit carora ar fi fost demis si subliniind ca "nicio persoana onorabila nu poate sta langa Crin Antonescu", cel care, in opinia lui, "il poate lua consilier pe Victor Ponta".

"Mi-am dat demisia pentru ca nicio persoana onorabila nu poate sta langa Crin Antonescu. Tot ce a obtinut politic e bazat pe minciuna si frauda, asadar il poate lua consilier pe Victor Ponta, simbolul fraudelor si plagiatului din Europa", a afirmat Daniel Funeriu.

Potrivit lui Funeriu, Antonescu trebuia "sa ia pozitie fata de modul abject in care guvernul Ponta a desfiintat si infiintat dupa plac comisii de etica, pentru a acoperi ceea ce o lume intreaga vede: un furt intelectual ordinar". Funeriu a mai spus despre presedintele interimar ca nu a facut acest lucru, "deci este complice".

Daniel Funeriu a mai spus, tot despre Crin Antonescu, ca trebuia sa reactioneze si fata de politizarea fara precedent a educatiei si fata de propunerile ridicole de modificare a legislatiei in invatamant vehiculate de guvernul Ponta. "Trebuia sa reactioneze si fata de politizarea fara precedent a educatiei si fata de propunerile ridicole de modificare a legislatiei in educatie vehiculate de guvernul Ponta", a conchis Funeriu.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Daniel Funeriu.

"Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a semnat luni, 6 august 2012, Decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential a domnului Daniel Petru Funeriu", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu este consilier prezidential din februarie acest an.

Funeriu a ocupat functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in guvernul condus de Emil Boc, incepand din decembrie 2009. In varsta de 41 de ani si membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior detinerii postului de ministru al Educatiei si vicepresedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici in educatie si cercetare (incepand cu noiembrie 2006), precum si europarlamentar si membru in grupul de experti pentru elaborarea "Strategiei cercetarii din Romania intre 2007 si 2013".

Actualul presedinte suspendat, Traian Basescu, l-a numit, pe 25 mai, pe Daniel Funeriu in locul lui Valeriu Turcan in functia de membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman (ICR).

Mediafax

×