x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Furtul din conducte - Seres ii raspunde lui Eduard Martin

Furtul din conducte - Seres ii raspunde lui Eduard Martin

14 Feb 2005   •   00:00

Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, a raspuns ieri interpelarii deputatului PSD Eduard Stelian Martin privind declaratiile sale referitoare la furtul a aproximativ 100.000 tone de combustibil din conductele CONPET - PETROTRANS.

In raspunsul citit ieri in plenul Camerei Deputatilor de secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Eugen Tapu Nazare, Codrut Seres afirma: "Mentionez ca domnul deputat Eduard Martin face o afirmatie incorecta in interpelarea sa. Furtul a circa 100.000 tone de produse petroliere nu este asociat cu numele domnilor Eduard Stelian Martin, Nicusor Constantinescu, Dumitru Martin si Ion Draica.

EXPLICATII. Conform declaratiei facute in cadrul conferintei de presa, domnii Nicusor Constantinescu, Ion Draica si fratele fostului prefect de Constanta au fost citati in legatura cu detinerea sau fosta detinere a unor statii de distributie a produselor petroliere, precum si cu prestarea serviciilor de paza a conductelor. Aceasta afirmatie nu inseamna incriminarea domnilor mentionati mai sus in eventualele sustrageri de combustibil din conducte". De asemenea, in interpelare, ministrul Economiei a precizat ca in cadrul conferintei de presa in care a semnalat furtul din conducte a mentionat ca din declaratiile pe care le avea la dispozitie se desprindea ideea unei posibile filiere responsabile de sustragere a produselor petroliere.

DISPARITIE
In raspunsul la interpelare, Seres reaminteste: "Corpul de Control al ministrului, care este abilitat sa organizeze controale in companiile/societatile nationale, regiile autonome si societatile comerciale de sub autoritatea Ministerului Economiei si Comertului cu privire la respectarea reglementarilor legale, a constatat disparitia a circa 100.000 tone de produse petroliere din conductele PETROTRANS. Cu siguranta, multi ar fi dorit sa tacem asupra acestui subiect si sa-l ascundem de ochii opiniei publice".

×
Subiecte în articol: politic