x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Andronache: Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de CCR

Andronache: Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de CCR

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   12:00
Andronache: Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de CCR
Sursa foto: FB Gabriel Andronache

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, afirmă că „necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiție de existență a infracțiunii de abuz în serviciu” și precizează că PNL susține ca pragul să fie de 9.000 de lei.

„Partidul Național Liberal susține propunerea Ministerului Justiției de diminuare a pragului valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu la valoarea de 9000 de lei. La Camera Deputatilor, vom modifica forma Proiectului de lege privind modificarea și completarea Codului Penal și de Procedură Penală, adoptată de prima cameră sesizată. În acest sens am elaborat un amendament care va fi înregistrat imediat ce Camera Deputaților va fi sesizată spre dezbatere cu această propunere legislativă”, scrie pe Facebook Gabriel Andronache.

Liderul deputaților PNL precizează că „necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiție de existență a infracțiunii de abuz în serviciu”.

„Deciziile CCR au caracter obligatoriu. În cadrul procedurii legislative din Camera Deputaților, vom solicita consultarea reprezentanților autorității judecătorești asupra modului în care condițiile stabilite în decizia CCR din 2017 pot fi împlinite prin norma modificatoare”, încheie Andronache.

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au anunțat miercuri seara că susțin în Camera Deputaților propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriel Andronache abuz in serviciu