x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Angajaţi ai Parlamentului au salarii mai mari decât preşedintele

Geoană: Angajaţi ai Parlamentului au salarii mai mari decât preşedintele

21 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a catalogat, astăzi, drept "anomalie a sistemului" faptul că unii angajaţi ai Parlamentului au salarii mai mari decât cele pe care le au preşedintele Senatului sau şeful statului, el apreciind că este necesară introducerea unei salarizări unice şi integrate, scrie Mediafax.

Geoană a arătat, totodată, că Guvernul a făcut o eroare atunci când a limitat doar salariile celor cu venituri foarte mari, respectiv a conducătorilor de instituţii, în timp ce subordonaţii acestora au rămas cu salarii mai mari decât liderii acelor organizaţii, el apreciind acest fapt ca fiind "nefiresc".

"O modificare a legilor legate de salarizare în România, pe o logică de salarizare unică şi integrată, este soluţia la această problemă", a subliniat Geoană.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu crede că angajaţii de la Senat au salarii mai bune decât cei de la Cameră şi că nu există diferenţe între cele două Camere din acest punct de vedere.

"Dimpotrivă, Camera Deputaţilor are tot timpul un buget mai mare, fiind şi Camera care s-a instalat în Palatul Parlamentului din anii 90, în timp ce Senatul a venit de-abia anul trecut. Este o Cameră care s-a mutat mai recent şi are resurse mai limitate din punct de vedere al logisticii şi al cheltuielilor de funcţionare", a comentat Geoană. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic