x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Asumarea pe Legea pensiilor este o diversiune"

Geoană: "Asumarea pe Legea pensiilor este o diversiune"

06 Oct 2009   •   00:00

Asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind sistemul unitar al pensiilor nu constituie altceva decât o diversiune a premierului Emil Boc în încercarea de a abate atenţia de la moţiunea de cenzură a PNL-UDMR, a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a anunţat că mâine vor fi convocate Birourile Permanente reunite ale Parlamentului pentru a se discuta textul moţiunii de cenzură care va fi depusă astăzi la Parlament de către reprezentanţii PNL. Tot în cadrul şedinţei conducerilor legislative de mâine va fi discutată şi scrisoarea Guvernului prin care se anunţă intenţia de asumare a răspunderii pe legea pensiilor.

Acuzat de omologul său de la Camera Deputaţilor, Roberta Anastase, că ar pune beţe în roate procedurii de asumare, fiind prea ocupat cu propria sa campanie electorală, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat că mâine va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente în care se va discuta despre scrisoarea premierului, întrucât procedura trebuie discutată.

Potrivit acestuia, gestul premierului de a-şi asuma răspunderea pe Legea pensiilor este o încercare de a abate atenţia de la moţiunea de cenzură a PNL-UDMR, care, afirmă Geoană, speră să fie depusă astăzi, urmând ca şi social-democraţii să susţină acest demers. Geoană l-a acuzat pe premierul Emil Boc că nu a învăţat nimic din lecţia asumării răspunderii pe legea salarizării unitare, act normativ care a stârnit protestele sindicatelor.

"Este în mod evident un gest disperat al unui guvern muribund. Se doreşte deturnarea atenţiei de la moţiunea de cenzură printr-un subiect populist.Angajarea răspunderii pe o lege atât de complexă este cea mai proastă soluţie. Trebuie dezbătută cu calm şi seriozitate. Nu suntem dispuşi să adunăm şi pensionarii României la protestele de stradă" a susţinut Geoană.

Candidatul PSD la preşedinţie s. apronunţat şi împotriva introducerii vârstei de pensionare de 65 de ani, pentru femei, deşi este una din cerinţele FMI.

"Atunci când femeile din România vor beneficia de aceeaşi calitate a vieţii ca cele din occident, vom fi de acord cu o astfel de prevedere", a afirmat Geoană, citat de Antena3.

Preşedintele liberal Crin Antonescu a apreciat, la rândul său, că speră ca Emil Boc să nu mai apuce să îşi asume răspunderea, referindu-se la un eventual succes al moţiunii de cenzură iniţiate de partidul său.

În ceea ce priveşte acest demers, PSD speră că textul moţiunii de cenzură va fi depus astăzi la nivelul celor două conduceri ale Parlamentului.

"Sper ca moţiunea de cenzură să fie depusă astăzi (marţi, n.r.). Mâine (miercuri, n.r.) am convocat Birouri Permanente reunite, în care vom discuta moţiunea de cenzură, cu prioritate", a afirmat preşedintele Senatului.

Geoană a arătat că în acest moment, PSD are în "studiu avansat" textul propus de liberali şi susţinut de UDMR.

"Sunt elemente pe care le putem comenta şi specialiştii noştri lucrează în această după-amiază pentru a avea un text cu care să fim confortabili şi pe care să putem să îl susţinem fără rezerve în Parlamentul României", a mai spus Geoană.


×
Subiecte în articol: politic