x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Autorităţile din Republica Moldova încearcă provocarea Românei

Geoană: Autorităţile din Republica Moldova încearcă provocarea Românei

08 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, că România trebuie să întreprindă o acţiune energică la nivelul UE şi al structurilor din care face parte pentru a stopa "încercarea absolut penibilă" a autorităţilor din R. Moldova de a "pasa" vina către factori externi, informează Mediafax.

Geoană a arătat că în acest moment România nu trebuie să intre într-o logică a escaladării, ci să dea dovadă de reţinere, calm, prudenţă, dar şi de acţiune, având în vedere faptul că prin acuzaţiile pe care le fac, autorităţile din R. Moldova încearcă provocarea Românei.

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, îi cere ambasadorului României, declarat persona non grata, să părăsească Republica Moldova în 24 de ore, relatează pagina online a Interfax.

"În toate evenimentele din R.Moldova este implicată România. Ştim cine sunt autorii acestor evenimente, iar unii au reuşit să scape", a declarat Vladimir Voronin după ce l-a declarat persona non grata pe ambasadorul României la Chişinău.

"Violenţele de la Chişinău sunt organizate de agenţi infractori, de foşti politicieni care vor să ajungă la putere şi de cei care nu au fost în stare să ajungă în Parlament", a mai spus Voronin. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic