x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană cere autosesizarea DNA în cazurile Mircea şi Ioana Băsescu

Geoană cere autosesizarea DNA în cazurile Mircea şi Ioana Băsescu

06 Apr 2009   •   00:00

Într-o intervenţie televizată, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a cerut în mod public autosesizarea DNA în cazurile Mircea Băsescu şi Ioana Băsescu, şi oprirea ameninţărilor penale îndreptate împotriva mass-media.





Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a solicitat DNA, să se autosesize cu privire la un teren de 30 de hectare obţinut de fratele şefului statului, Mircea Băsescu, şi cu privire la apartamentul cumpărat de fiica şefului statului, Ioana Băsescu, "în zona proprietăţilor lui Gabriel Popoviciu".

Geoană a afirmat, după Biroul Permanent Naţional al PSD, că evenimentele petrecute în ultimele zile au constituit "o evidentă strategie" a actualului preşedinte de "deturnare a atenţiei publice de la propriile probleme şi ale anturajului apropiat".

Liderul PSD a apreciat că ar fi vorba de "o strategie deliberată" de deturnare a atenţiei de la "subiectele sensibile" pentru Traian Băsescu.

Geoană a declarat că "obligaţia" Justiţiei în acest moment ar fi de a se "întoarce cu mult mai multă energie" la cazurile în care fratele şi fiica preşedintelui au obţinut anumite proprietăţi.

"În calitate de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Senatului, solicit în mod oficial DNA să se autosesizeze cu privire la cele 30 de hectare de teren obţinute de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, printr-o schemă identică cu cea aplicată de Gabriel Popoviciu. De asemenea, solicităm declanşarea aceloraşi proceduri pentru milionul de euro pe care fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, l-a avut la dispoziţie pentru achiziţionarea unui apartament de lux în zona proprietăţilor lui Gabriel Popoviciu", a afirmat Geoană.

"Solicit un răspuns oficial al Parchetului General, în care să ni se explice de ce un fruntaş pedelist, Costel Iancu, care a fost dovedit cu fapte antisociale grave, este judecat în stare de libertate, şi domnul George Becali, care se pare că a avut fapte antisociale destul de grave, este judecat în stare de arest. Credem că, atunci când Justiţia aplică legea, trebuie să o aplice cu egală măsură şi pentru apropiaţii preşedintelui, şi pentru adversarii preşedintelui", a declarat Geoană.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic