x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană despre declaraţia lui Băsescu privind rezultatul alegerilor: Fiecare numără cum îi convine

Geoană despre declaraţia lui Băsescu privind rezultatul alegerilor: Fiecare numără cum îi convine

04 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că "este evident" că PSD a câştigat alegerile din 30 noiembrie, însă, la negocieri, PSD şi PDL vor fi "două blocuri egale", paritatea între ele fiind, practic, totală.



Geoană a făcut declaraţia în replică la afirmaţia şefului statului referitoare la rezultatul alegerilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că PSD este câştigătorul moral al alegerilor, iar PDL este câştigător "de facto", având mai multe mandate în Parlament decât social-democraţii.

"Fiecare îşi numără cum îi convine: la locale PDL a avut un strop de vot popular în plus şi PSD mai multe mandate, iar PSD a spus că a câştigat. Acum fiecare îşi clamează victoria. Dar din punct de vedere practic sunt două blocuri egale în Parlament", a spus Geoană.

"Într-o eventuală discuţie cu cei de la PDL, suntem două blocuri egale şi vom trata aceast lucru ca atare. E paritate, practic, totală între cele două grupuri parlamentare", a adăugat Geoană.

Întrebat cum vor fi totuşi depăşite animozităţile dintre PSD, pe de o parte, şi PDL şi Traian Băsescu, pe de altă parte, Geoană a răspuns: "Chestiunile personale pălesc în faţa gravităţii situaţiei României".

Liderul PSD a spus că problemele cele mai complicate nu sunt nici măcar de natură ideologică ci, mai degrabă, ţin de viziunile diferite faţă de modul de abordare a crizei.

"PSD a spus: acesta este mandatul principal, restul sunt detalii, negocieri care pot conduce la o formulă sau la alta", a adăugat Geoană.

El a dat exemplul recent al Austriei, care a făcut o "mare coaliţie" între un partid mare de stânga şi un partid mare de dreapta.

"Deci, în acest moment cred că trebuie să punem interesul general în centrul acţiunii noastre politice", a adăugat Geoană.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic geoană