x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană despre Mitrea: Prefer să nu mai comentez despre acest "aşa-zis" coleg al nostru

Geoană despre Mitrea: Prefer să nu mai comentez despre acest "aşa-zis" coleg al nostru

14 Ian 2010   •   00:00
Geoană despre Mitrea: Prefer să nu mai comentez despre acest "aşa-zis" coleg al nostru

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, aseară, că Miron Mitrea nu are căderea morală să vorbească despre campania prezidenţială, întrucât a stat pe tuşă, el apreciind că fostul ministru al Transporturilor este puţin credibil când face afirmaţii, chiar şi posibil corecte, pe acest subiect.



Geoană a afirmat, comentând acuzele lui Miron Mitrea la adresa sa şi a echipei sale din campania prezidenţială, că singura declaraţie a acestuia care l-a "frământat un pic, nu mult", a fost aceea că există un risc de spargere a PSD, pentru a fi creat un alt partid.

Liderul PSD a răspus punctual acuzelor lui Mitrea, precizând că acesta a cerut, la negocierile de formare a Guvernului PSD-PDL, ministerul Transporturilor, şi nu Internele. Geoană a precizat că Mitrea a făcut acest lucru întrucât cunoştea foarte bine ministerul şi îl considera strategic pentru orice partid.

"Domnul Mitrea este extrem de puţin credibil când face astfel de afirmaţii, chiar dacă s-ar putea să fie corecte. M-am uitat în diagonală. Am fi avut nevoie să tragem cu toţii în acestă direcţie. El nu are căderea morală să vorbească despre această campanie", a spus Geoană, susţinând că, dacă Marian Oprişan a fost în campanie şi are dreptul să vorbească, fostul ministru al Transporturilor a "stat pe tuşă".

"Când vine cineva care stă pe tuşă... prefer să nu mai comentez despre acest aşa-zis coleg al nostru", a spus Geoană despre Mitrea.

El a arătat că vicepreşedintele Cristian Diaconescu "îşi va decide singur soarta" în ceea ce priveşte candidatura la şefia PSD, opinând că "nu Mitrea îi spune lui Diaconescu" ce să facă.

"Diaconescu este unul dintre cei mai respectaţi lideri ai PSD şi este o onoare să îl avem în echipa noastră, într-o poziţie de maximă responsabilitate, în echipa pe care o voi construi. Deci nu e problemă de Diaconescu", a spus Geoană. Acesta a mai spus că problema este "dacă cineva are interesul ca PSD să aibă hemoragie, să se spargă şi se devină un fel de căţeluş de casă al lui Băsescu".

Geoană a mai spus că la Congres va prezenta rezultatul mandatului său de preşedinte al PSD, în care se va enumera şi un eşec parţial, care ţine de faptul că un număr mare
de români consideră PSD continuator al comunismului.

Geoană a vorbit, totodată, şi de viitorul său stil de conducere, dacă va fi reales preşedinte. "Am obligaţia, ca stil de conducere, să continuu să fiu un preşedinte foarte democratic, dar să fiu un preşedinte mai autoritar, pentru că la un moment dat colegii mi-au spus ŤDomnul preşedinte, e foarte bine cu democraţia în partid, dar când unul sare gardul mai trebuie un pic să-i mai arzi câte una ca să intre la locul luiť. Asta nu înseamnă brutalitate sau un ceva cazon în partid, dar va fi mai multă fermitate în actul
de conducere", a spus Geoană.

El a precizat că în acest moment nu ştie dacă va susţine introducerea funcţiei de preşedinte executiv în statulul PSD şi a infirmat informaţiile apărute în presă, potrivit cărora i-ar fi propus lui Adrian Năstase să preia funcţia de preşedinte executiv.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al PSD, urmând să candideze el la această funcţie dacă Diaconescu nu o va face şi a precizat că se bazează pe sprijinul filialelor din Botoşani, Bihor, Satu Mare, Covasna. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic