x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: În interiorul PSD există o "temere" că partidul s-ar fractura

Geoană: În interiorul PSD există o "temere" că partidul s-ar fractura

11 Feb 2010   •   00:00

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat că în interiorul formaţiunii social-democrate există o "temere" că partidul s-ar fractura, după ce s-a scindat de două ori în 1992 şi 1997, menţionând că "fluturarea" spaimei că partidul s-ar rupe dacă el ar fi ales la Congres este "perfect nejustificată".



Mircea Geoană a susţinut că în anul 2005, la scurt timp după ce a câştigat preşedinţia PSD, au existat premise "dramatice" de fracturare a partidului, după ce în 1992 şi 1997 formaţiunea s-a scindat, informează Mediafax.

"Trebuie să se înceteze cu voci care vorbesc că acum se fracturează partidul. S-a fracturat în 1997, s-a fracturat în 1992, dar nu s-a fracturat cu Mircea Geoană preşedinte în 2005, când erau premise mult mai dramatice de fracturare. Am reuşit să ţin partidul unit în condiţii extrem de dificile", a declarat Geoană, la Craiova.

El a menţionat că prima scindare a partidului, în 1992, s-a produs după ce în interiorul FSN a câştigat "moţiunea Petre Roman".

"Partidul s-a scindat de două ori. Poate şi de aici această temere, care este înrădăcinată în partid. În 1992, când moţiunea Petre Roman a câştigat ... de aceea sediile FSN-ului sunt la PDL, de asta moştenitorul FSN-ului este PDL, iar domnul Iliescu, împreună cu domnul Năstase şi alţii au ales să facă un alt partid", a spus Mircea Geoană.

Potrivit liderului PSD, a doua "fracturare" a formaţiunii a avut loc în 1997, atunci când Teodor Meleşcanu, "un fruntaş liberal pe care azi îl respectăm cu toţii", a ales să părăsească partidul după ce Adrian Năstase a câştigat preşedinţia PDSR, aşa cum se numea la acea vreme PSD.

"În 2005, eu am fost cel care am lăsat de la mine şi întins o mână şi domnului Iliescu şi domnului Năstase şi altor conduceri ca să rămână în echipa aceasta. Fluturarea acestei spaime care există în PSD, că dacă Geoană câştigă cu o echipă care îl susţine ar duce la fracturarea partidului este perfect nejustificată", a mai spus preşedintele PSD.

Geoană afirmă că nu există niciun "temei serios" de scindare a formaţiunii social-democrate. "Nu există niciun lider al PSD care să spună că dacă nu câştigă la Congres îşi ia pălăria, pleacă din partid şi îşi face alt partid. Eu nu cunosc aşa ceva", a mai spus Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: politic