x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR ia în considerare susținerea lui Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei. Vezi ce a anunțat George Simion

AUR ia în considerare susținerea lui Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei. Vezi ce a anunțat George Simion

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   14:15
AUR ia în considerare susținerea lui Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei. Vezi ce a anunțat George Simion
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul AUR, George Simion, a anunțat că va participa la o conferință de presă comună alături de Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria municipiului București. Evenimentul este programat să aibă loc săptămâna viitoare.

Simion a subliniat că este interesat de „susținerea reciprocă pentru cei mai buni candidați" pentru Primăria și pentru Consiliul General al Capitalei.

Cu toate că AUR are propriul candidat oficial desemnat pentru Primăria Generală, în persoana lui Mihai Enache, Simion a dezvăluit că partidul a comandat o cercetare sociologică pentru a identifica persoanele cu care ar obține cel mai bun rezultat electoral la Primăria municipală.

„George Simion confirmă că partidul său caută variante pentru a susține cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei. El a lansat chiar astăzi un apel pe rețelele de socializare și a precizat că în această seară, la ora 19:00, îi așteaptă la sediul partidului AUR pe toți cei care doresc să discute despre cea mai bună soluție pentru Primăria Capitalei, pentru primăriile de sector, pentru Consiliul General.

Cei de la AUR au anunțat încă de anul trecut un candidat la Primăria Generală. Mihai Enache rămâne, momentan, un candidat fără notorietate care nu depășește 10% în sondaje. Rămâne de văzut dacă AUR va decide să îl susțină pe Cristian Popescu Piedone, sau va alege să meargă cu Mihai Enache până la capăt în această cursă sau, dimpotrivă, va identifica o altă soluție pentru Primăria Capitalei", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Alina Tănase.

Un sondaj recent făcut de Avangarde arată că, dacă alegerile ar avea loc duminică, bucureștenii ar vota cu Cristian Popescu Piedone în proporție de 44%.

Nicușor Dan ar obține 27%, Cătălin Cîrstoiu, 16% iar Mihai Enache, 10%.

Sondajul mai arată că, dacă Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache, cu 27%. 

×