x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL. Congresul, pe 10 aprilie 2022

Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL. Congresul, pe 10 aprilie 2022

03 Apr 2022   •   12:20
Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL. Congresul, pe 10 aprilie 2022
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

UPDATE Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur este noul președinte interimar al partidului, iar Lucian Bode a preluat interimar funcția de secretar general al formațiunii, au decis, duminică, liderii BPN. Congresul va fi convocat pe 10 aprilie și va fi organizat la Palatul Parlamentului.

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui Partidului Național Liberal interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor”,a  explicat Gheorghe Flutur.

El a  mai precizat că Lucian Bode preia interimar funcția de secretar general .

„Pentru alegerea președintelui partidului, propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem, 1300 - 617 delegați de drept, diferența 683 delegați aleși”, adaugă Gheorghe Flutur.

Stire initiala Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, duminică, în urma demisiei lui Florin Cîţu de la conducerea partidului.

Prim-vicepreşedintele liberal Lucian Bode a anunţat că pe ordinea de zi se va afla un singur punct, convocarea Congresului extraordinar pe 10 aprilie.



Consiliul Naţional, care va avea loc începând cu ora 12,00, va fi precedat de şedinţa Biroului Politic Naţional, la ora 10,00, unde, potrivit lui Bode, va fi numit un preşedinte interimar al partidului, până la Congres.



Decizia convocării Consiliului Naţional al PNL a fost luată, vineri, într-o şedinţă a Biroului Executiv care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă.

 Florin Cîțu nu ar trebui schimbat din funcția de președinte al Senatului, după ce a demisionat de la șefia PNL, iar Nicolae Ciucă ar trebui să-și depună candidatura pentru funcția de lider PNL, spune senatorul Alina Gorghiu: „Sigur că voi susține această candidatură”

„Nu văd niciun fel de incompatibilitate între faptul că a demisionat din funcția de președinte al partidului și funcția de Președinte al Senatului. Dar repet, asta e o decizie pe care Florin Cîțu, împreună cu colegii din conducerea partidului, o vor lua în viitorul apropiat. Va trebui să învățăm din greșeli., va trebui să fim mai puțin impulsivi, să analizăm mai sănătos mai cu înțelepciune, dar eu am convingerea că acest dialog din spatele ușilor din aceste zile va duce la mai multă stabilitate. Evident că era un nivel de agitație destul de ridicat, din moment ce s-a ajuns în acest punct”, declară Alina Gorghiu.

Ea spune că sprijină o eventuală candidatură a premierului Nicolae Ciucă la președinția partidului.

„În general, când ai un premier în funcție ca macelar este și candidatul pentru președinția partidului, având în vedere că funcția acum este vacantă. Deci mă aștept ca Nicolae Ciucă să își depună această candidatură pentru președinția Partidului Național Liberal și sigur că voi susține această candidatură”, conchide Gorghiu.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
 

×