x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ghişe: Băsescu poate fi destituit dacă Parlamentul decide că nu e obligatoriu cvorumul la referendum

Ghişe: Băsescu poate fi destituit dacă Parlamentul decide că nu e obligatoriu cvorumul la referendum

21 Aug 2012   •   10:55
Ghişe: Băsescu poate fi destituit dacă Parlamentul decide că nu e obligatoriu cvorumul la referendum

Senatorul PNL Ioan Ghise sustine ca Parlamentul va stabili "calea de urmat", aceasta putand fi ca presedintele poate fi demis cu majoritatea celor prezenti la vot, cvorumul de prezenta nefiind obligatoriu.

"Parlamentul poate decide ca este aplicabil articolul 10 din legea referendumului, care spune ca demiterea presedintelui Romaniei se face cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale celor care s-au prezentat la vot, fara a mai exista obligativitatea cvorumului de prezenta la vot a 50% plus unu din alegatorii de pe listele permanente", este de parere Ghise, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Ioan Ghise, introducerea obligativitatii cvorumului nu are niciun temei constitutional. Senatorul a precizat ca Parlamentul ar putea sa se reuneasca cel tarziu saptamana viitoare pentru a lua o decizie, in urma verdictului Curtii Constitutionale.

In plus, o decizie a Parlamentului nu se va mai intoarce la Curtea Constitutionala, pentru un aviz de constitutionalitate, in conditiile in care CCR nu controleaza hotararile Parlamentului, a a daugat Ghise.

×