x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Am fost cu Blaga la MAI, discuţia avea legătură cu moţiunea de cenzură

Gorghiu: Am fost cu Blaga la MAI, discuţia avea legătură cu moţiunea de cenzură

26 Oct 2015   •   13:38
Gorghiu: Am fost cu Blaga la MAI, discuţia avea legătură cu moţiunea de cenzură
Sursa foto: Adrian Manolache

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, că a fost împreună cu Vasile Blaga la Ministerul de Interne, unde s-au întâlnit cu Gabriel Oprea, dar că discuţiile au vizat susţinerea moţiunii de cenzură pe care liberalii au depus-o în Parlament şi nu cazul poliţistului Bogdan Gigină.

"Am fost (la Ministerul de Interne - n.r.) împreună cu domnul Blaga, v-am şi comunicat discuţia atunci, nu cred că este o surpriză pentru nimeni. Cred că singura surpriză este pentru domnul Ponta care nu mai înţelege în ce realitate trăieşte. Evident că nu are niciun fel de legătură discuţia noastră cu domnul Oprea pe moţiune cu faptul că dorim în mod clar care este adevărul. Din păcate domnul Ponta ţine morţiş să se situeze de partea ocultă a baricadei", a spus Gorghiu, la Parlament.

De asemenea, copreşedintele liberal Vasile Blaga a spus, întrebat dacă pe viitor PNL va mai negocia cu UNPR pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură, că relaţia cu progresiştii va fi discutată în şedinţa BPN.

"În situaţia asta nu cred că mai avem ce negocia. (...) Noi am spus că vom avea o şedinţă de Birou Politic Naţional în care vom discuta în ansamblu relaţia noastră cu UNPR şi cu ALDE şi atunci o să răspundem care sunt poziţiile", a arătat Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că, strict politic, ceea ce se întâmplă în cazul vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, reprezintă o lecţie pentru toţi.

"Strict politic cred că e o lecţie foarte bună pentru toţi şi pentru dl Oprea. Îmi aduc aminte că, în fiecare dimineaţă, îl chema Klaus Iohannis să-i spună să rupă coaliţia să-l pună prim-ministru. După aceea, venea doamna Gorghiu la Ministerul de Interne, la cafea, după aia Predoiu înălţa nişte ode prin presă. Eh, mai bine...", a declarat premierul, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Întrebat dacă Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a fost la MAI, Ponta a spus: "Bineînţeles, înainte de moţiunea de cenzură".

×