x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Cioloş ştie foarte clar că misiunea sa nu e deloc uşoară; nu am discutat despre nume

Gorghiu: Cioloş ştie foarte clar că misiunea sa nu e deloc uşoară; nu am discutat despre nume

11 Noi 2015   •   11:32
Gorghiu: Cioloş ştie foarte clar că misiunea sa nu e deloc uşoară; nu am discutat despre nume
Sursa foto: Vasile Blaga şi Alina Gorghiu / Foto: Adrian Manolache

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, după discuţiile avute cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, că acesta ştie "foarte clar" că misiunea de a conduce un guvern într-o astfel de perioadă nu este deloc uşoară şi că în cadrul întâlnirii pe care el a avut-o cu liderii liberali nu s-a făcut referire la nume de miniştri.

"Nu e nevoie să ne dea deloc un răspuns pe moment, vom vedea cum se vor desfăşura lucrurile în continuare, dar era firesc să avem această discuţie cât se poate de deschisă încă de la început. Vom vedea care vor fi opţiunile în structurarea Cabinetului, în privinţa priorităţilor din programul de guvernare, şi vom putea face această analiză în foarte scurt timp. Eu am convingerea că, în ciuda faptului că misiunea acestui Cabinet nu este uşoară, Dacian Cioloş se va descurca foarte bine. Cu înţelepciune la selecţia miniştrilor, cu atenţie la selecţia eventualilor secretari de stat, cu atenţie mare la proiectele cu care va veni în faţa Parlamentului cred că lucrurile pot intra pe un făgaş normal şi evident că e o noutate pentru România să aibă un Cabinet tehnocrat", a spus Gorghiu.

Liderul PNL a adăugat că miniştrii din guvernul pe care Cioloş îl va forma vor fi, după afirmaţiile acestuia, specialişti fără carnet de partid.

"Sunt foarte multe motive pentru care PNL sprijină un guvern tehnocrat. Opţiunea noastră a fost alta la început, anume aceea a alegerilor anticipate care, din păcate, nu putea fi realizată decât în condiţiile unui acord cu ceilalţi lideri ai partidelor parlamentare. N-au dorit un asemenea lucru, ca atare, în acest context, dată fiind agenda publică în acest moment şi (...) lipsa de credibilitate a partidelor politice, care e o temă pe care va trebui s-o discutăm apăsat lunile care vor urma pentru a avea loc în mod real în clasa politică o reformă - până atunci cred că cea mai bună variantă pentru statul român este aceasta pentru care a optat preşedintele României", a precizat Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a declarat că Dacian Cioloş este interesat în păstrarea macrostabilităţii economice astfel încât să nu fie pus în dificultate guvernul care va rezulta în urma alegerilor din 2016. În ceea ce priveşte discuţiile cu lista de miniştri în faţă, Blaga a spus că acestea ar putea avea loc sâmbătă sau duminică.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu dacian ciolos guvern