x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: România are nevoie de un președinte de dreapta

Gorghiu: România are nevoie de un președinte de dreapta

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   16:15
Gorghiu: România are nevoie de un președinte de dreapta

România are nevoie de un președinte de dreapta, spune Alina Gorghiu la evenimentul organizat cu ocazia Zilei PNL - 149 de ani de la fondarea Partidului Național Liberal.

„Poate azi ni se pare puțin lucru! Dar istoria cred că va consemna provocarea majoră a acestui an pentru PNL. Avem misiunea să convingem electoratul că nu poate trimite extremiști în Parlamentul European! Ca populismul este toxic pentru România, dar și pentru Europa. Că administrațiile locale au nevoie de conducere liberală pentru a dezvolta localitate cu localitate. Că România are nevoie de un președinte de dreapta. Istoria PNL și marile realizări ale României merg mână în mână! Iar astăzi, când extremismul, războiul, violența, drogurile sunt vulnerabilități la nivel mondial, trebuie să avem curajul să spunem că PNL este partidul mereu actual”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că PNL este „partidul soluțiilor, al rezultatelor bune în beneficiul oamenilor”.

„Suntem partidul care, la fiecare temă mare și mai ales în vremuri complicate, am găsit măsuri guvernamentale, legislative, economice, administrative. PNL este un partid care s-a reinventat în timp, care s-a adaptat sănătos la schimbări. Suntem partidul cu valori sănătoase și nu ne ferim de provocări. Ne luptăm pentru interesele românilor, apărăm democrația și statul de drept. Concepte precum , , , promovate de liberali de un secol și jumătate sunt astăzi la fel de importante, la fel de actuale. În Constituția din 1923 se prevedea că „. Acea proprietate, care, mai târziu, imediat după 1990, ajunsese să fie considerată un . Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la campania dusă de PNL în 1999 sub conducerea a doi liberali extraordinari - Mircea Ionescu Quintus și Valeriu Stoica - în vederea revizuirii Constituției în sensul garantării proprietății. Care s-a și concretizat în fapt puțin mai târziu. Astăzi, vă îndemn să privim cu aceeași responsabilitate proprietatea privată, mediul de afaceri - motorul economiei. Pentru că asta înseamnă investiții și dezvoltare - indiferent că investim în sedii noi de instanțe, în spitale noi, în centura unui oraș, în pasaje, în Educație etc”, conchide Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu ciuca PNL presedinte