x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Curtea de Conturi nu este un cimitir al oamenilor politici

Gorghiu: Curtea de Conturi nu este un cimitir al oamenilor politici

09 Sep 2015   •   23:44
Gorghiu: Curtea de Conturi nu este un cimitir al oamenilor politici

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri seara, la postul public de televiziune, că liberalii se vor opune în continuare nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, apreciind că instituţia nu trebuie să devină 'un cimitir al oamenilor politici'.

'Curtea de Conturi nu este un cimitir al oamenilor politici. În momentul în care nu-şi mai găseşte locul în Parlament, nu trebuie să-l trimiţi la Curtea de Conturi. Să fim serioşi! Luaţi toate instituţiile din subordinea Parlamentului sau în coordonarea Parlamentului şi-o să vedeţi că acei dinozauri ai politicii s-au retras acolo. Nu e un soi de zonă cu climă bună ca să îţi duci acolo zilele de pensie. Nu! Este o instituţie respectabilă care se ocupă cu monitorizarea cheltuirii banului public, în care oamenii trebuie să aibă o bună reputaţie şi o bună pregătire', a afirmat Alina Gorghiu.

Copreşedinta PNL a precizat că 'nu are nimic personal' cu Ilie Sârbu, apreciind însă că posturile de la Curtea de Conturi ar trebui ocupate de tineri de perspectivă, pregătiţi pentru domeniul respectiv.

Alina Gorghiu a mai spus că în situaţia în care nominalizarea lui Ilie Sârbu va trece de votul Parlamentului, atunci grupul PNL se va adresa Curţii Constituţionale.  

×
Subiecte în articol: alina gorghiu