x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu despre audierea lui Blaga la DNA: E firesc să mergi să dai explicaţii

Gorghiu despre audierea lui Blaga la DNA: E firesc să mergi să dai explicaţii

19 Sep 2016   •   14:51
Gorghiu despre audierea lui Blaga la DNA: E firesc să mergi să dai explicaţii

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni, întrebată despre audierea colegului său Vasile Blaga la DNA, că este "firesc să mergi să dai explicaţii" atunci când eşti solicitat de instituţiile statului. 

"Mi-a spus un lucru pe care vi l-a comunicat şi dumneavoastră înainte de şedinţă şi anume că a fost în calitate de martor, că nu are niciun fel de implicare în dosarul cu pricina, că a dat lămuririle pe care le-a putut da. Mai mult de atât nu ne-a putut comunica despre dosar pentru că ştiţi că nu ai voie să afectezi în vreun fel procedura de cercetare", a declarat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei BPN al PNL. 

Întrebată dacă o deranjează faptul că un copreşedinte de partid, respectiv că lideri politici sunt chemaţi la DNA, ea a spus: "Haideţi să îl lăsăm pe Vasile Blaga şi să vorbim la modul general". 

"Orice om din România este obligat să se ducă să dea explicaţii, oriunde, că azi e calitate de martor, că mâine ai altă calitate, şi să se renunţe la calitatea pentru care eşti invitat. Sunt lucruri pe care le vedeţi frecvent în societatea românească şi e firesc să mergi să dai explicaţii. Că în sistemul judiciar sunt abuzuri asta nu e o noutate. Ştiţi foarte bine că sunt sancţionate aceste derapaje de către Inspecţia judiciară", a afirmat Gorghiu. 

Copreşedintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat luni la DNA pentru a da lămuriri în dosarul privind accidentul în care a fost implicată maşina sa. "Ştiţi că a avut loc un accident cu maşina mea şi am dat o declaraţie de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii şi lucruri de genul acesta. (...) Acum două săptămâni, fiind în concediu, domnul chestor Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina (...) şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal", a afirmat Blaga, la ieşirea de la DNA. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: alina gorghiu