x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu, despre Codul fiscal: Credem că este oportun să facem o analiză înainte de a vota

Gorghiu, despre Codul fiscal: Credem că este oportun să facem o analiză înainte de a vota

27 Iul 2015   •   15:02
Gorghiu, despre Codul fiscal: Credem că este oportun să facem o analiză înainte de a vota

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că, înainte de votul pe Codul fiscal retrimis în Parlament, este oportună o dezbatere tehnică a acestuia.

"Nu s-a pus problema să votăm împotriva acestui cot fiscal nici măcar o secundă. Nu s-a pus problema să-l ardem, să-l aruncăm la gunoi sau să-l băgăm la sertar. Această propunere de astăzi de dezbatere include dezbaterea tehnică pe Codul fiscal. Pentru că au fost ridicate acele semne de întrebare din partea Consiliului Fiscal, a guvernatorului BNR, a experţilor de la Preşedinţie, credem că este oportun să facem o analiză înainte de a vota acel pachet de relaxare fiscală. Şi dacă, într-un calendar pe care îl propunem şi va fi agreat de cei din Parlament şi cu ceilalţi factori decizionali, vom reuşi să tragem nişte concluzii până la sfârşitul lui august şi cifrele vor fi lămuritoare şi vor susţine pachetul de relaxare fiscală, indiferent de forma care va reieşi din dezbatere, evident că şi eu şi Vasile Blaga şi colegii noştri îl vom susţine", a precizat Gorghiu, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL de luni.

La rândul său, Vasile Blaga a susţinut că, atunci când PNL a votat Codul fiscal, i-a cerut lui Victor Ponta să se ţină de programul de guvernare. "Scrie Ponta acolo - ducem gradul de încasare de la 32,8 la 38%. Păi cinci puncte şi ceva din PIB i-ar fi arhisuficiente să susţină relaxarea fiscală. Scrie acolo că va reduce cu 14 puncte procentuale evaziunea fiscală, fă lucrul ăsta şi iar ai bani să faci relaxarea fiscală", a afirmat liderul liberal.

În ceea ce priveşte Codul de procedură fiscală, Vasile Blaga a declarat că partidul rămâne consecvent poziţiei deja exprimate. "Nu am aprobat Codul de procedură fiscală, pentru că, din punctul de vedere al PNL, se păstrează aceeaşi poziţie a statului tipic comunistă. Tratament incorect, inegal stat - cetăţean, stat - societate comercială. Statul îşi permite în continuare să nu plătească societăţilor comerciale cu anii şi, astfel, mulţi dintre ei au intrat în necazuri. Eu nu pot să cred că toţi constructorii români sunt hoţi. Poate sunt şi români cinstiţi printre patronii de construcţii", a spus copreşedintele PNL.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu