x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Nici Ponta, nici Rovana Plumb nu se ocupă de guvernare; sunt concentraţi pe bătălia din PSD

Gorghiu: Nici Ponta, nici Rovana Plumb nu se ocupă de guvernare; sunt concentraţi pe bătălia din PSD

21 Iul 2015   •   13:07
Gorghiu: Nici Ponta, nici Rovana Plumb nu se ocupă de guvernare; sunt concentraţi pe bătălia din PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că, în prezent, nici premierul Victor Ponta şi nici liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb, nu sunt preocupaţi de guvernarea României, concentrându-şi atenţia pe bătălia internă din partid.

Alina Gorghiu a declarat marţi, pentru Adevărul Live, că în situaţia în care, în urma şedinţei CEX de miercuri a PSD, Rovana Plumb va fi validată ca şef interimar al partidului, atunci aceasta ar trebui să îşi prezinte demisia din calitatea de ministru.

"Marea mea problemă este că avem o suprapunere de idei şi un conflict în PSD, care reverberează în actul guvernamental. În acest moment, nici Victor Ponta, nici Rovana Plumb nu se ocupă de guvernare. Sunt amândoi concentraţi pe bătălia internă din PSD. Ştiţi gluma aceea - ţine-i pe toţi pesediştii într-o cameră, închide lumina, lasă-le pistoale şi vezi ce mai rămâne când ai aprins lumina. Cam în situaţia asta este PSD acum. (...) Ar fi cazul, dacă Rovana Plumb ajunge preşedintele interimar al PSD mâine (miercuri - n.r.) şi este votată de colegii domniei sale, cred că ar trebui să îşi dea demisia de la Guvern pentru a nu fi exportat conflictul din interiorul PSD la nivel guvernamental. Dar este o opţiune care îi va aparţine", a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a ţinut să precizeze că nu este interesată de persoana care va prelua conducerea PSD.

"Nu am preferaţi în PSD, nu mă interesează cine îi va succeda lui Victor Ponta. Din păcate, constat că Victor Ponta vrea un succesor pus de domnia sa. (...) O doreşte pe Rovana Plumb interimar la PSD. Nu ştiu ce se va întâmpla mâine. Mărturisesc că nu mă interesează ce se va întâmpla decât din prisma exerciţiului guvernamental", a adăugat aceasta.

De asemenea, liderul PNL a susţinut că, având în vedere declaraţiile social-democratului Liviu Dragnea cu privire la premierul Victor Ponta, zilele acestuia în fruntea Executivului sunt, în opinia sa, numărate.

"Dacă ar fi să mă iau după domnul Dragnea care spune că are o doză de instabilitate serioasă premierul României, ar trebui să nu mai rămână mult (Victor Ponta în fruntea Executivului - n.r.). Mie chiar mi s-au părut îngrijorătoare declaraţiile domnului Dragnea şi nu cred că a lansat în spaţiul public o idee de genul acesteia fără să aibă anumite argumente. Îl ştie bine pe domnul Ponta, au fost camarazi apropiaţi în ultimii ani, au fost colegi la partid, la Guvern. Aştept detalii fiindcă, dacă vorbeşte despre un Victor Ponta instabil la partid, eu mă întreb cum este premierul României", a mai afirmat Gorghiu.

Ea a arătat că PNL este pregătit să preia guvernarea ţării şi că nu va agrea luarea unor măsuri de austeritate.

"Eu cred că ar trebui să ne deplasăm un pic de la sediul PSD şi să vedem că singurii care vorbesc despre lucruri care se întâmplă în România şi care trebuie să fie îmbunătăţite suntem noi, cei din Opoziţie. (...) După 2016, votul românilor ne va obliga să guvernăm şi va fi o răspundere şi o responsabilitate pe care ni le asumăm încă de pe acum dacă s-ar da la o parte Victor Ponta şi nu i-ar mai şantaja pe cei din majoritatea parlamentară să îl susţină ca prim-ministru. Un guvern al PNL ar şti ce să facă. Avem acele măsuri pe care deja le-am creionat în programul de guvernare - vom colecta mai mult la bugetul de stat, vom avea grijă să lucrăm pe tot ce înseamnă evaziune mare în România. (...) Vă garantez că un guvern al PNL nu va lua niciun fel de măsură de austeritate", a conchis aceasta.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu