x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: PNL îşi doreşte să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituţională

Gorghiu: PNL îşi doreşte să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituţională

22 Iul 2015   •   09:43
Gorghiu: PNL îşi doreşte să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituţională

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, la Digi 24, că liberalii îşi doresc în continuare să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituţională, printr-o moţiune de cenzură.

Ea a fost întrebată dacă planul liberalilor de a veni la guvernare nu va fi dat peste cap de o "repliere" a PSD, care ar putea veni în următoarea perioadă cu o nouă propunere de premier din partea actualei coaliţii de guvernare, propunere ce ar trebui acceptată de preşedinte.

"Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că Preşedinţia, niciodată, nu va încălca Constituţia, aşa cum a făcut-o Traian Băsescu. Dacă există o majoritate să-şi desemneze un candidat, evident, am convingere că Constituţia va fi în spirit şi în literă respectată. Am văzut, însă, alt plan din partea lui Victor Ponta, care încerca cumva să-şi asigure succesorul la Palatul Victoria. Ţineţi minte, era o propunere făcută preşedintelui Klaus Iohannis: aş pleca, mi-aş da demisia, cu o condiţie, de parcă era la piaţă. Vă daţi seama ce se întâmplă în capul lui Victor Ponta de simţea nevoia să-l provoace pe preşedintele Iohannis la un pact de coabitare, aşa cum era dânsul obişnuit cu Băsescu pe vremuri. În fine, trecând de tulburarea din acel moment a premierului, vreau să vă spun că noi, şi niciodată n-a spus PNL altceva, vom încerca înlocuirea acestui guvern cu un guvern liberal aşa cum scrie la Constituţie, în Parlament, printr-o moţiune de cenzură", a arătat copreşedintele PNL.

Gorghiu a spus că un astfel de demers este firesc şi că orice partid se pregăteşte pentru exercitarea actului guvernamental dintotdeauna.

"Suntem foarte pregătiţi, avem un program de guvernare discutat, paradiscutat, în interior, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă", a afirmat copreşedintele PNL.

Fiind întrebată dacă liberalii ar veni la guvernare cu noul Cod fiscal aflat acum în discuţie, Gorghiu a precizat: "Cu măsuri de relaxare fiscală şi cu alte multe măsuri de pregătire (a implementării unui Cod fiscal - n.r.)".

"Din păcate, în acest moment nu avem acea majoritate parlamentară care s-a regăsit punctual în două situaţii pe care le ştiţi, Strategia Naţională pentru Apărare şi numirea directorului la SIE. A fost o majoritate conjuncturală, sper să realizăm o majoritate care să nu fie de context, să nu fie doar pe un proiect, ci să fie o majoritate care să se reunească în jurul unei moţiuni de cenzură care să susţină un program de guvernare al liberalilor. De ce nu?! Am tot auzit acuzaţii că-mi doresc să ajungem la guvernare. Ar trebui să mă acuze lumea dacă nu aş vrea să ajungem la guvernare", a mai spus copreşedintele PNL. AGERPRES  

×