x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Sunt surprinsă de îndrăzneala domnului Cazanciuc, să-i ia apărarea lui Victor Ponta

Gorghiu: Sunt surprinsă de îndrăzneala domnului Cazanciuc, să-i ia apărarea lui Victor Ponta

de Agerpres    |    06 Iun 2015   •   21:04
Gorghiu: Sunt surprinsă de îndrăzneala domnului Cazanciuc, să-i ia apărarea lui Victor Ponta

Co-preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a afirmat sâmbătă că intervenţia de "astăzi" a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, "să-i ia apărarea" premierului Victor Ponta, este un "gest imprudent", "un gest pe care un ministru al Justiţiei nu l-ar fi făcut dacă era un om responsabil".

"Domnul Cazanciuc, mi se pare incredibil că singurul moment de afirmare în spaţiul public se întâmplă acum, pe speţa Ponta, până acum nimeni nu a auzit de domnia sa, nici numele nu-l ştiaţi dacă domnul Ponta nu era pus sub învinuire de DNA. (...) Şi eu sunt surprinsă de îndrăzneala pe care astăzi domnul Cazanciuc a avut-o, să iasă în spaţiul public şi să-l apere pe domnul Ponta. Chiar nu mă aşteptam să facă această imprudenţă din scaunul de ministru al Justiţiei. E un gest imprudent, un gest pe care un ministru al Justiţiei nu l-ar fi făcut dacă era un om responsabil", a susţinut Gorghiu.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, sâmbătă, că a fost surprins de acuzaţiile aduse de DNA premierului Victor Ponta, susţinând că în mod "categoric" acesta nu trebuie să demisioneze.

"Ca toată lumea, am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată, am constatat că premierul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justiţiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucureşti.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia, Cazanciuc a spus: "Nu, categoric nu, din punctul meu de vedere. România are stabilitatea economică, am realizat foarte multe lucruri în ultimii trei ani de zile. Riscăm să le pierdem destul de repede. Avem creştere economică la nivel macro, avem venituri crescute la nivelul populaţiei, avem încrederea partenerilor externi şi, în mod cert, avem consolidarea statului de drept în mandatul premierului Victor Ponta. Ştiindu-l pe Victor Ponta de foarte mulţi ani, cred că a ştiut întotdeauna să respecte şi să protejeze legea". 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu