x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu, replică pentru PNL în privința cotei unice: Acea linie roșie a fost depășită

Grindeanu, replică pentru PNL în privința cotei unice: Acea linie roșie a fost depășită

23 Mai 2022   •   14:29
Grindeanu, replică pentru PNL în privința cotei unice: Acea linie roșie a fost depășită

În acest moment, în România nu există cotă unică, spune primvicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, în replică la declarațiile liberalilor în privința menținerii sistemului de impozitare. El dă exemplul legii offshore: „Păi acolo e cotă diferențiată. Acea linie roșie care a fost depășită”

„În acest moment, în România nu există cotă unică. Tocmai ce s-a votat în Parlament legea offshore, care a fost votată cu o largă majoritate. Păi acolo e cotă diferențiată, nu există cotă unică. De exemplu, 15% pentru prețuri peste 85 până la 100 MWh, 30%... Tocmai ce s-a votat. Am dat un exemplu de acea linie roșie care a fost depășită, că s-au votat cote diferențiate de impozitare. Din partea noastră nu vedeți o abordare abruptă. Vrem să vedem argumente pentru care ar fi necesar să se întâmple schimbări, dacă colectarea de venituri va fi mai mare pe o anumită proiecte, argumente pro și contra... Nu poți să spui din start, nu, noi nu facem”, spune la digi24.ro Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunțat că subiectul va fi discutat în ședința coaliției, care se va desfășura luni seara.

În ultima perioadă, mai mu8lți liderfi PNL s-au exprimat împotriva introcuderii impozitării progresive.

„Când eram președintele PNL și s-a făcut această coaliție am avut două linii roșii. Una era cota unică sau fără taxe noi, fără impozite noi... A doua era să avem 7% pentru investiții în buget. Ni s-a promis că a doua va fi, că la rectificarea bugetară vom avea 7% din buget pentru investiții. Și a doua (cota unică - n.r.) este o linie roșie”, spunea luni Florin Cîțu.

Și premierul Nicolae Ciucă și liderul sernatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-au exprimat pentru menținerea cotei unice de impozitare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu