x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepreședintele Comisiei de Apărare, critici la adresa Guvernului

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, critici la adresa Guvernului

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   21:36
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, critici la adresa Guvernului
Sursa foto: Foto: Facebook

Vicepreședintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, Bogdan Rodeanu, a publicat luni seară pe Facebook îi care critică pe Nicolae Ciucă, Angel Tîlvăr și Marcel Ciolacu cu privire la adoptarea târzie a Legii AntiDronă.

În postarea sa, Rodeanu spune că Ministerul Apărării Naționale a publicat luni Legea AntiDronă, un demers care vine la 424 de zile după ce prima dronă rusească a căzut pe teritoriul României și la 259 de zile după ce șeful Statului Major al Armatei a declarat că legislația veche nu permitea doborârea acestor drone.

„Abia acum, în campania electorală, Nicolae Ciucă a vrut să fie erou iar ministrul Tâlvar a servit candidatul, nu patria. Chiar astăzi, să aibă cu ce să se laude la o emisiune electorală”, a declarat Rodeanu.

El a adăugat că, până acum, piloții militari ai României au zburat ore în șir ca să „însoțească” dronele, fără să aibă instrumentul legal ca să apase pe trăgaci.

„Marcel Ciolacu ne-a dat asigurări – de fiecare dată – că dronele rusești nu vizau ținte de pe teritoriul României. Nimeni nu știe cum a aflat dl. Ciolacu ce planuri aveau rușii cu dronele trimise să zboare în spațiul aerian al României. Acum, Nicolae Ciucă se va lăuda cu legea antidronă – în campanie, deși a avut toate pârghiile să acționeze încă de anul trecut”, a mai spus Rodeanu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: guvern bogdan rodeanu alegeri