x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul a amânat aprobarea normelor metodologice pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Guvernul a amânat aprobarea normelor metodologice pentru gestionarea câinilor fără stăpân

de Mediafax    |    04 Dec 2013   •   16:21
Guvernul a amânat aprobarea normelor metodologice pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Proiectul normelor metodologice de gestionare a problemei câinilor fără stăpân a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, dar membrii Executivului au amânat aprobarea documentului şi au decis să fie continuate discuţiile pe această temă până săptămâna viitoare, pentru îmbunătăţiri.

Proiectul de norme, prezentat la jumătatea lunii noiembrie, prevede că puii de câini cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 zile de la fătare şi, în orice caz, înainte de vânzarea sau scoaterea în spaţii publice a acestora, iar câinii adulţi cu proprietar - în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014.

Câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie identificaţi în momentul adopţiei, dar în orice caz înainte de a părăsi adapostul.

Câinii neidentificaţi şi neînregistraţi după data de 1 martie 2014 sunt consideraţi câini fără stapân şi sunt trataţi conform procedurilor legale, mai prevede proiectul de norme.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

×
Subiecte în articol: caini fara stapan maidanezi