x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică GUVERNUL AMENINŢĂ - Ultima soluţie: îngheţarea salariilor

GUVERNUL AMENINŢĂ - Ultima soluţie: îngheţarea salariilor

de Aniela Nine    |    10 Oct 2008   •   00:00

Pentru a bloca intrarea în vigoare a "măsurilor populiste" adoptate de Parlament, Guvernul ia în calcul adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să îngheţe salariile bugetarilor.



Pentru a bloca intrarea în vigoare a "măsurilor populiste" adoptate de Parlament, Guvernul ia în calcul adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să îngheţe salariile bugetarilor.

Este avertismentul pe care l-a transmis ieri ministrul Apărării şi vicepreşedintele PNL, Theodor Meleşcanu, într-un interviu preluat de Realitatea Tv de la Newsin. Ministrul spune că aceasta ar fi ultima soluţie la care ar apela Executivul, dacă celelalte două acţiuni iniţiate deja, sesizarea de ieri a Curţii Constituţioanle şi apelul la preşedintele Băsescu de nepromulgare a legii, nu ar avea efectele scontate. "Dacă nu se va ţine seama de pericolul pe care îl reprezintă o asemenea creştere necontrolată a salariilor fără surse, Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe orice creşteri salariale în afara celor care deja au fost decise. Cei care doresc să crească salariile cu 50% trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să ne spună de unde vor să tăiem bani: de la pensionari, din învăţământ, de la sănătate, infrastructură sau dezvoltare rurală", a declarat Meleşcanu.
De altfel, în sesizarea trimisă ieri CCR, Executivul îşi motivează cererea prin aceea că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor "va determina discrepanţe bugetare majore" şi va impune, în final, majorarea salariului minim brut şi a punctului de pensie.

×
Subiecte în articol: politic