x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul demis, abilitat de senatori să vină cu bugetul de stat în Parlament

Guvernul demis, abilitat de senatori să vină cu bugetul de stat în Parlament

11 Noi 2009   •   00:00
Guvernul demis, abilitat de senatori să vină cu bugetul de stat în Parlament

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, cu 93 de voturi "pentru", modificarea Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale.

Ieri, deputaţii au votat pentru modificarea Legii de organizare a Guvernului. Legea va fi trimisă spre promulgare preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul în exerciţiu Emil Boc a declarat marţi seara că Guvernul va cere Senatului să amendeze Legea organizării Guvernului ca un Executiv demis să poată aproba atât Legea bugetului, cât şi legile de aplicare a prevederilor din acorduri internaţionale, cum ar fi cea a responsabilităţii fiscale .

Premierul a susţinut că România trebuie să aibă mijloacele de a respecta angajamentele stipulate în acordurile internaţionale, indiferent de situaţia în care se află Guvernul.

Proiectul de lege modifică articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele de buget de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat.

 


×
Subiecte în articol: economic