x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul Ponta, anchetat de DNA

Guvernul Ponta, anchetat de DNA

31 Iul 2015   •   20:27
Guvernul Ponta, anchetat de DNA

DNA anchetează guvernul Ponta, în urma unui atac bombă al sindicatelor din Cartel Alfa. Sindicaliştii au depus o plângere penală împotriva tuturor celor care au semnat şi au fost implicaţi în adoptarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului care măreşte salariile a 48 de demnitari.

Printre cei implicaţi se numără ministrul Muncii Rovana Plumb şi premierul interimar de la acea dată Gabriel Oprea. Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" a explicat, în direct prin telefon, în emisiunea "La ordinea zilei" gestul fără precedent împotriva Guvernului.

"Ceea ce noi am constatat şi am sesizat la DNA e faptul că este o completare a unei ordonanţe din 2014 prin care, conform legii salarizării în funcţie astăzi, respectiv legea 284, stabileşte salariile pentru 2015. Guvernul, după 1 iulie nu mai avea dreptul să umble la ea, deoarece nu a primit mandat să umble la legea salarizării unice care este în funcţie. Se specifică 2 lucruri: că pentru toţi bugetarii, inclusiv pentru demnitari, baza de raportare este 1 = 600 lei, şi coeficientul maxim este 15. Deci dacă le înmulţim, Guvernul avea posibilitatea să completeze prin ordonanţă simplă pentru orice salariat bugetar până la 9000 de lei, dar nu mai mult. În momentul în care au dar ca şi cum proiectul de lege ar fi în vigoare au depăşit de fapt prevederile legale".

Bogdan Hossu a adăugat că în proiectul care este în dezbatere publică se discută de o eşalonare pentru toţi bugetarii, pentru următorii 3 ani, însă demnitarii îşi dau 100% în avans salariile.

Liderul Cartel Alfa a subliniat că plângerea depusă la DNA a fost acceptată, iar sindicaliştii le vor pune la dispoziţie anchetatorilor un dosar cu toate datele şi extrasele din lege ca să le înlesnească ancheta.  

×