x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul urmează să aprobe rectificarea bugetului Trezoreriei Statului

Guvernul urmează să aprobe rectificarea bugetului Trezoreriei Statului

09 Apr 2020   •   17:40
Guvernul urmează să aprobe rectificarea bugetului Trezoreriei Statului
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Guvernul Orban urmează să aprobe, în ședința de joi, rectificarea bugetului Trezoreriei Statului pentru acest an, pentru alocarea sumelor necesare combaterii epidemiei noului coronavirus, cât și pentru adoptarea unor măsuri de flexibilitate a execuției bugetare.

"Bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2020 (...) se diminuează la venituri cu suma de 30.000 mii lei, iar la cheltuieli se majorează cu suma de 54.625 mii lei, rezultând un deficit în sumă de 84.625 mii lei", prevede proiectul de hotărâre de Guvern.

"Cheltuielile bugetului Trezoreriei Statului aprobate în sumă de 84.176 mii lei se majorează cu suma de 54.625 mii lei. Creşterea cheltuielilor cu dobânzi la depozitele şi disponibilităţile păstrate în conturi la Trezoreria Statului decurge din necesitatea asigurării dobânzilor aferente depozitelor atrase pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale contului curent general al Trezoreriei Statului, determinate de tranzacţiile efectuate în vederea asigurării resurselor suplimentare pentru efectuarea cheltuielilor sectorului public", se explică în document.

 

09 aprilie - Declarații susținute de premierul Ludovic Orban și de alți membri ai Executivului la începutul ședinței de guvern #LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 9 aprilie 2020

În cadrul şedinţei urmează să fie aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al mai multor companii şi agenţii ale statului: Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - SA, Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Regia Autonomă "Rasirom". De asemenea, va fi prezentată o notă de informare privind posibilitatea accesării Fondului de Solidaritate al UE ca support financiar în decontarea unor cheltuieli publice efectuare de România pentru a limita efectele epidemiei noului coronavirus.

 

×