x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul va emite o hotărâre pentru a permite funcţionarea CNSAS

Guvernul va emite o hotărâre pentru a permite funcţionarea CNSAS

04 Feb 2008   •   00:00

12:41 • Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat  ca Guvernul va emite o hotărâre prin care va permite Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) să funcţioneze în continuare, iar ulterior va aproba o ordonanţă de urgenţă care va ţine cont inclusiv de decizia Curţii Constituţionale..



Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat  ca Guvernul va emite o hotărâre prin care va permite Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) să funcţioneze în continuare, iar ulterior va aproba o ordonanţă de urgenţă care va ţine cont inclusiv de decizia Curţii Constituţionale..

Şeful Guvernului a discutat, luni, cu reprezentanţii instituţiei despre situaţia creată în urma deciziei de joi a Curţii Constituţionale (CC) prin care Legea CNSAS a fost considerată drept neconstituţională, fiind astfel admisă excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Ca urmare a acestei decizii, mai multe organizaţii nonguvernamentale au cerut, duminică, în Piaţa Universităţii, revocarea judecătorilor Curţii Constituţionale, precum şi a Avocatului Poporului, care nu a reprezentat interesele poporului în acest caz.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic