x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Harta colegiilor uninominale: Află cine sunt politicieni tăi

Harta colegiilor uninominale: Află cine sunt politicieni tăi

15 Oct 2012   •   19:14

O echipă formată din programatori, activişti şi jurnalişti au realizat harta colegiilor uninominale din România. Proiectul "Political colours of Romania interactively mapped” a fost realizat în cadrul competiţiei Open Media Challenge, un eveniment al Laboratorului de Inovaţie Media pentru Europa de Est, The Sponge şi organizat de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, geo-spatial.org, Ceata, ROSEdu şI ApTI, cu finanţare din partea Knight-Mozilla Open News.

Ideea proiectului s-a născut din dorinţa de a oferi posibilitatea de vizualizare a rezultatelor alegerilor parlamentare din 2012, distribuite geografic pe teritoriul României. După o analiză minuţioasă a datelor necesare existente, am descoperit că la ora actuală, nu se găseşte nici o sursă care să le deţină într-un format potrivit aplicaţiilor de vizualizare a informaţiei spaţiale. Prin urmare, adiţional dezvoltării aplicaţiei de web mapping a fost necesară crearea unei baze de date geografice care sa conţină inclusiv limitele colegiilor uninominale.

politicalcolours.ro conţine 4 foi de hartă, pentru vizualizarea independentă a rezultatelor alegerilor locale din 2012, rezultatul pentru Camera Deputaţilor şi  Senat din 2008. Pentru a oferi context interpretărilor sunt integrate seturi de date spaţializate care să prezinte un aspect al situaţiei economice a României. Astfel, s-a obţinut ce-a de-a patra foaie de hartă, Statistici. Acesta conţine date preliminare ale recensamântului din 2011 şi indicatori statistici calculaţi de către INSSE (numărul de salariaţi şi numărul de absolvenţi).   

"Ne propunem dezvoltarea proiectului, atât din punct de vedere al datelor integrate cât şi al funcţionalităţilor aplicaţiei. În momentul de faţă, politcalcolours.ro oferă posibilitatea navigării, măririi, micşorării nivelului de vizualizare al hărţilor, interogări în funcţie de judeţ, de localitate. De asemenea, pentru fiecare om politic am realizat legătura cu profilul acestuia în cadrul hartapoliticii.ro, ceea ce oferă un pachet substanţial de informaţii despre întreaga sa activitate politică. Din punct de vedere al bazei de date, ne propunem integrarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 2012, cât şi a altor seturi de date de recensământ sau aparţinînd INSSE relevante”, a precizat coordonatoarea proiectului, Codrina Ilie.

×
Subiecte în articol: alegeri 9 decembrie