x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Haşotti către parlamentarii PP-DD: Donaţi indemnizaţia şi dormiţi în Gara de Nord, pe o bancă!

Haşotti către parlamentarii PP-DD: Donaţi indemnizaţia şi dormiţi în Gara de Nord, pe o bancă!

de Veronica Micu    |    22 Ian 2013   •   13:49
Haşotti către parlamentarii PP-DD: Donaţi indemnizaţia şi dormiţi în Gara de Nord, pe o bancă!
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, le-a transmis parlamentarilor PP-DD că îşi pot dona veniturile care le revin pe baza mandatului dacă sunt nemulţumiţi de prevederile din Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

"Stimaţi colegi, eu sunt foarte onorat că sunt parlamentar şi nu o să fac niciodată parte din acel cor care denigrează Parlamentul, parlamentarii. Nu este vorba că avem privilegii. Nu suntem cetăţeni de rangul întâi. Nu există nicio ţară în Europa, în Europa civilizată care să aibă, cum spuneţi dvs, privilegii mai multe sau mai puţine decât avem noi. Dacă sunteţi deranjaţi că afectaţi bugetul - şi aveţi dreptul să o faceţi - (...) nu vă rămâne decât un singur lucru de făcut: donaţi indemnizaţia, suma forfetară, totul la bugetul de stat, nu le ridicaţi, staţi în Gara de Nord, dormiţi acolo pe o bancă, că în Gara de Nord poate vă vor da o bancă sau poate în Cişmigiu. Până unde poate să meargă demagogia?", a spus liberalul.

"'Din păcate, începem sub auspicii care nu sunt plăcute şi nu sunt corecte. Este vorba de o demagogie şi am să vă spun în ce constă aceasta. Ieri, Birourile Permanente reunite au acceptat prin consens această procedură de urgenţă şi programul pe care noi astăzi îl respectăm. Ieri, la Birourile permanente reunite niciun reprezentant al Opoziţiei, cu atât mai puţin al unui Partid al Poporului, al cărui lider este mai preocupat să stea la vreo televiziune, nu a obiectat asupra programului şi asupra procedurii. Când s-a fixat că discuţiile în Comisia pentru statut încep la ora 18,30, se ştia foarte bine că vor dura ore în şir. Nimeni nu este vinovat dacă domniile lor nu s-au întâlnit astăzi cu liderii lor de grup, aşa cum am făcut noi, de la PNL, PSD şi am luat articol cu articol şi am dezbătut în grupurile parlamentare raportul final adoptat - a doua mare demagogie - adoptat în unanimitate, deci şi de reprezentanţii Opoziţiei. Când veniţi acum în plen şi spuneţi 'noi nu suntem de acord' este sau nu este demagogie, când în comisie aţi votat într-un fel şi în plen în altfel?", a spus Haşotti după ce liderul senatorilor PP-DD, Tudor Barbu, a anunţat că parlamentarii acestui partid vor părăsi sala.

"Cu toţii să vă simţiţi onoraţi că sunteţi membri ai acestui Parlament şi să nu faceţi parte din corul celor care dezonorează Parlamentul şi instituţia Parlamentului. Suntem la putere, suntem în opoziţie, trebuie să avem acelaşi comportament întotdeauna. Suntem aici pentru că România are nevoie de un buget şi pentru că trebuie să facem, la rândul nostru, parlamentarii, nişte economii, trebuie să avem şi noi constrângerile noastre. Aceste constrângeri merg însă până la o limită, până la desfiinţarea Parlamentului. Cred că orice ţară democratică are nevoie de un Parlament democratic şi fiecare dintre noi, fie individual, fie prin grupurile noastre, putem participa într-un fel, dar atenţie, este vorba de Statutul parlamentarilor, fie că suntem la putere, fie în opoziţie. Nu se poate ca în comisie să spunem una şi în plen alta"', a conchis liberalul.


×