x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Honorius Prigoană, posibil candidat al PD-L în colegiul 1 Bucureşti

Honorius Prigoană, posibil candidat al PD-L în colegiul 1 Bucureşti

28 Dec 2009   •   00:00
Honorius Prigoană, posibil candidat al PD-L în colegiul 1 Bucureşti

Virgil Tudorache, validat de Biroul local al PDL sector 1 pentru a participa la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor, a decis să îşi retragă candidatura în favoarea fiului deputatului Silviu Prigoană, Honorius Prigoană, după o scurtă şi "elegantă" discuţie cu liderul partidului, Emil Boc.



El a fost chemat la Palatul Victoria de către preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, pentru o discuţie privind candidatura la alegerile din colegiul 1, care nu a durat mai mult de zece minute.

La finalul discuţiei, Virgil Tudorache a declarat că a decis să îşi retragă candidatura, în condiţiile în care participarea lui Honorius Prigoană la alegeri a fost validată în Biroul Permanent Naţional al PD-L.

"Va candida Honorius Prigoană. Am avut o discuţie cu liderul partidului, care este un domn foarte elegant şi finuţ, şi am înţeles care este situaţia. Nu sunt nemulţumit, deşi eu am avut cel mai bun rezultat şi pe mine mă cunoaşte cel mai bine electoratul colegiului 1, dar mă supun deciziei partidului şi preşedintelui de partid. Am luat decizia să mă retrag, nu este nicio problemă", a spus Tudorache, citat de Mediafax. El a adăugat că îi urează lui Honorius Prigoană succes la alegeri şi sărbători fericite.

Surse din BPN au declarat anterior că pentru candidatura lui Virgil Tudorache în colegiul 1 din Capitală, unde urmează să fie organizate în ianuarie alegeri parţiale pentru Cameră, nu există acordul conducerii partidului şi că acesta a fost chemat de Emil Boc la o discuţie.

Virgil Tudorache a fost validat candidat de către Biroul local al PDL Sector 1, conform Statutului partidului, pentru a deveni oficială, având nevoie însă şi de un vot în Biroul Permanent Naţional al partidului.

Vizat pentru acest colegiu din Sectorul 1 este fiul deputatului Silviu Prigoană, Honorius Prigoană, care a şi fost prezent, luni, la şedinţa conducerii PDL. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, astăzi, după şedinţa BPN, că membrii conducerii PDL au fost mandataţi să discute cu cei doi potenţiali candidaţi în colegiul 1 din Capitală, Virgil Tudorache şi Honorius Prigoană, şi vor lua o decizie finală în acest sens.

Viorel Virgil Tudorache din partea PD-L şi Radu Stroe din partea PNL şi-au depus, astăzi, candidaturile pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor care vor avea loc în data de 17 ianuarie 2010, în colegiul uninominal 1 din circumscripţia electorală 42 Bucureşti.

Potrivit prevederilor legale candidaturile pot fi depuse cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data alegerilor, respectiv 28 decembrie, aceste candidaturi putând fi depuse de partidele care la alegerile parlamentare anterioare au atins pragul electoral şi şi-au trimis reprezentanţi în Parlament. Termenul de depunere a candidaturilor expiră la miezul nopţii.

În urmă cu o săptămână, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, că Honorius Prigoană, fiul deputatului Silviu Prigoană, ar putea fi un nume luat în calcul pentru candidatura pentru mandatul de deputat lăsat vacant de Bogdan Olteanu.

În luna octombrie, liberalul Bogdan Olteanu a renunţat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale în funcţia de viceguvernator la Banca Naţională a României.

Alegerile parţiale uninominale pentru Camera Deputaţilor din colegiul 1 al Capitalei, pe postul rămas vacant după numirea liberalului Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator BNR, vor fi organizate la 17 ianuarie, în baza unei hotărâri aprobate de Guvern.

Campania electorală va începe pe 2 ianuarie şi, având în vedere că pentru alegerile parlamentare parţiale campania electorală este de 15 zile, aceasta se va încheia pe 16 ianuarie, la ora 7.00.

×
Subiecte în articol: politic