x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea că a făcut "blat" cu Băsescu

Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea că a făcut "blat" cu Băsescu

03 Noi 2009   •   00:00
Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea că a făcut "blat" cu Băsescu

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, aseară, într-o emisiune televizată, că preşedintele Traian Băsescu ar fi făcut "blat" cu Miron Mitrea, în 2008, când acesta din urmă nu ar mai fi organizat, cu ocazia alegerilor parlamentare, numărătoarea paralelă la PSD.



Viorel Hrebenciuc a relatat că, la alegerile parlamentare din 2008, PSD stabilise să facă numărătoarea paralelă, pe care trebuia să o coordoneze Miron Mitrea, dar care i-ar fi anunţat pe liderii partidului, cu o zi înainte de scrutin, că nu mai poate face acest lucru.

"La mijloc a fost o trădare", a spus Hrebenciuc referindu-se la Miron Mitrea, adăugând că acest lucru poate însemna şi "posibilă fraudă electorală". Hrebenciuc a argumentat faptul că, la închiderea urnelor, conform exit-poll-urilor, PSD ar fi obţinut cu 6 procente mai mult decât PDL, iar a doua zi dimineaţă această diferenţă "nu a mai existat".

Şi la mijlocul lunii octombrie, liderul deputaţilor PSD a declarat, tot într-o emisiune televizată, că Miron Mitrea este "unealta" PDL, iar Marian Oprişan, şeful filialei de care aparţine, ar trebui să ia atitudine în legătură cu declaraţiile recente ale senatorului, fiind singurul care-l poate sancţiona, informează Mediafax. Hrebenciuc se referea la declaraţiile lui Mitrea potrivit cărora ar face parte dintr-un grup care l-ar controla pe preşedintele PSD.

De asemenea, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc i-au transmis lui Miron Mitrea, într-o şedinţă a Biroului Permament al PSD, prin intermediul lui Marian Oprişan, că dacă nu renunţă la declaraţiile care afectează PSD va fi chemat la o "discuţie lămuritoare".

În replică, senatorul Miron Mitrea a susţinut, pe blogul personal, că nu este "omul" lui Traian Băsescu şi nici al lui Sorin Oprescu, subliniind că este PSD-ist şi va susţine candidatul partidului la Preşedinţie, chiar dacă "hrebenciucii se luptă din răsputeri" să-l dea afară din partid. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic