x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hrebenciuc, "unitate de măsură a corupţiei"

Hrebenciuc, "unitate de măsură a corupţiei"

de Lavinia Dimancea    |    07 Feb 2008   •   00:00
Hrebenciuc, "unitate de măsură a corupţiei"

DISPUTÅ ● Năstase îl atacă pe negociatorul-şef al PSD
După ce Viorel Hrebenciuc şi-a exprimat opoziţia faţă de revenirea lui Adrian Năstase la vârful PSD, fostul premier iese la atac şi îl acuză pe liderul deputaţilor că dă lecţii de moralitate, uitând că, la un moment dat, a fost "unitatea de măsură" a corupţiei imputate PSD. ● Oprescu, despre planul secret: "Are legătură cu tot ce mi se întâmplă"Adrian Păunescu: "Stare de urgenţă pentru cetăţile dacice"Constituţia, din nou la modificare?



DISPUTÅ ● N,astase ,il atac,a pe negociatorul-,sef al PSD
După ce Viorel Hrebenciuc şi-a exprimat opoziţia faţă de revenirea lui Adrian Năstase la vârful PSD, fostul premier iese la atac şi îl acuză pe liderul deputaţilor că dă lecţii de moralitate, uitând că, la un moment dat, a fost "unitatea de măsură" a corupţiei imputate PSD.


Adrian Năstase i-a declarat astfel public război negociatorului-şef al PSD, pornind de la afirmaţiile pe care Hrebenciuc le-ar fi făcut la Topoloveni, conform cărora "partidul i-a dat lui Adrian Năstase tot ce a vrut, de la ministru de Externe până la prim-ministru" şi că "ar trebui să înţeleagă şi să nu sacrifice partidul pentru interesul său personal".


"Mi-e greu să înţeleg cum povesteşte ca un părinte politic Viorel Hrebenciuc, ce a făcut partidul pentru mine. Pot eu să spun ce a făcut partidul pentru Viorel Hrebenciuc. Pot să îmi aduc aminte, de exemplu, că ani de zile trebuia să explic că acea formulă în care corupţia de care era acuzat partidul, şi unitatea de măsură a corupţiei care era Viorel Hrebenciuc la un moment dat... lucrurile astea nu erau corecte. Că erau exagerări, că nu s-au adus probe, ani de zile m-am bătut cu aceste lucruri", a declarat Năstase, marţi seara, la Naţional TV. Ironizându-l că "a devenit în momentul de faţă omul forte în partid, el stabileşte şi strategiile, şi de guvernare, şi politice", fostul premier i-a transmis lui Hrebenciuc că, având un astfel de trecut, nu are dreptul să dea altora lecţii. "Mi-e foarte greu să iau tot felul de lecţii de morală, de conduită politică de la unii pe care fie i-am adus eu în politică şi care, din punct de vedere al unui minim respect pentru aceste raţiuni, ar trebui să vorbească, nu neapărat să gândească altfel", a spus Năstase.


PARTIDUL – HREBENCIUC. El a ţinut, în acest context, să reamintească celor din PSD care cred că "partidul e Viorel Hrebenciuc", că istoria sa în partid este "mai veche într-un fel, şi mai specială" şi că s-a numărat printre cei care "nu au mers cu Petre Roman, ci au mers cu Ion Iliescu şi cu FDSN-ul". "Partidul acesta nu a existat înaintea mea şi mi-a dat mie. Partidul acesta în mare măsură e cumva şi rezultatul a ceea ce am făcut eu. Iar dacă discutăm despre PSD, aici chiar aş spune că am avut un rol special, prin fuziunea cu PSDR-ul", a arătat Năstase. Revenind la Hrebenciuc, fostul premier nu a uitat să amintească de rolul pe care liderul deputaţilor pesedişti l-a jucat în noaptea cuţitelor lungi, de la Confort. "Îi alerga pe unii dintre colegii, preşedinţi de organizaţii, până şi la toaletă ca să îi convingă să voteze altfel decât aveau mandat de la colegii din ţară", a relatat Năstase. Nu în ultimul rând, fostul premier a contracarat opoziţia lui Hrebeniuc privind revenirea sa în prim-planul PSD reluând ideea că, în acest moment, este nevoie ca toţi cei care într-un fel sau altul au fost marginalizaţi în partid să revină, nominalizându-i pe Miron Mitrea, Sorin Oprescu şi Octav Cozmâncă.


DEZVÅLUIRI
"Pot eu să spun ce a făcut partidul pentru Viorel Hrebenciuc. Pot să îmi aduc aminte, de exemplu, că ani în şir trebuia să explic că acea formulă în care corupţia de care era acuzat partidul, şi unitatea de măsură a corupţiei care era Viorel Hrebenciuc la un moment dat... lucrurile astea nu erau corecte."

REPROŞ

"Mi-e foarte greu să iau tot felul de lecţii de morală, de conduită politică de la unii pe care fie i-am adus eu în politică şi care, din punct de vedere al unui minim respect pentru aceste raţiuni, ar trebui să vorbească, nu neapărat să gândească altfel"

CULISE
"Chiar dacă atunci când trebuie să creeze o anumită stare de spirit, cum s-a întâmplat la Hotelul Confort, îi alergau pe unii dintre colegii preşedinţi de organizaţii până şi la toaletă ca să îi convingă să voteze altfel decât aveau mandat de la colegii din ţară"
Adrian Năstase - deputat PSD

×
Subiecte în articol: politic psd viorel nastase partidul hrebenciuc