x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ieri, ultima forţare - Legile siguranţei, adoptate tacit

Ieri, ultima forţare - Legile siguranţei, adoptate tacit

de Carmen Vintila    |    19 Apr 2007   •   00:00

Legile siguranţei iniţiate de PNL vor fi adoptate tacit astăzi de Camera Deputaţilor. Deputaţii din comisiile juridice şi de apărare s-au întrunit ieri într-o ultimă şedinţă fără însă vreun rezultat aşa cum era de aşteptat.

Lipsa de cvorum, datorată în special absenţelor deputaţilor jurişti, a dus la suspendarea şedinţei. Chiar dacă nu erau în cvorumul necesar desfăşurării şedinţei, unii deputaţi au insistat să-şi exprime punctele de vedere, ajungându-se în final la certuri.

Potrivit vicepreşedintelui comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, şedinţa a fost convocată degeaba pentru că oricum în programul de lucru din această săptămână nu mai figura nici o şedinţă de plen astfel încât legile să poată fi votate.

În schimb, preşedintele comisiei de apărare, deputatul PD Costică Canacheu, a solicitat conducerii Camerei să organizeze o şedinţă de plen, sperând ca legile să fie adoptate de cele două comisiii în cursul zilei de ieri. Democraţii nu au ratat prilejul de a aduce noi acuzaţii liberalilor şi pesediştilor că nu au venit intenţionat la şedinţe pentru ca legile să fie adoptate tacit. Acuzaţiile reciproce ale deputaţilor l-au determinat pe preşedintele comisiei juridice conservatorul Sergiu Andon să părăsească prezidiul. Potrivit acestuia, adoptarea tacită a legilor este regretabilă pentru Parlament.

×
Subiecte în articol: politic