x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu: Moţiunea de cenzură va fi depusă, cel mai probabil, după Congresul PSD

Ilie Sârbu: Moţiunea de cenzură va fi depusă, cel mai probabil, după Congresul PSD

28 Sep 2010   •   00:00

Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat, astăzi, că este posibil ca moţiunea de cenzură să fie depusă în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.



Sârbu a precizat că, cel mai probabil, moţiunea de cenzură va fi depusă după Congresul PSD, programat pentru 16 octombrie.

"Dacă va fi depusă (moţiunea de cenzură - n.r.), o vom depune după Congresul care va avea loc pe 16 octombrie, ori în cea de-a doua parte a lunii octombrie, ori în prima parte a lunii noiembrie. Acest lucru urmează să fie discutat şi, în funcţie de situaţiile care apar, vom vedea care este prioritatea noastră absolută. (...) Oricum nu avem posibilitatea să depunem înainte de Congres. La ora actuală nu avem voturile necesare. Dacă o depunem doar ca să facem un gest politic, putem face şi lucrul ăsta", a declarat Sârbu, citat de Agerpres.

Ilie Sârbu s-a referit şi la apelul lansat de preşedintele PNL, Crin Antonescu, privind urgentarea elaborării şi depunerii moţiunii de cenzură, precizând că acest aspect ar putea fi rezolvat ''la nivelul preşedinţilor celor două partide politice''.

Întrebat dacă opoziţia doreşte să demareze, în paralel cu depunerea moţiunii de cenzură, procesul de suspendare a şefului statului, Sârbu a replicat că o hotărâre în acest sens depinde foarte mult de atitudinea preşedintelui ţării, dar şi de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la Legea pensiilor.

"Va trebui să stabilim dacă vom merge în paralel şi cu moţiunea de cenzură şi cu suspendarea preşedintelui. Vom stabili care este prioritatea noastră. Depinde de ce va face preşedintele - dacă va promulga sau nu Legea pensiilor - dar şi de decizia CCR, care va fi dată pe 29 septembrie. În funcţie de asta vom stabili la nivelul Biroului Permanent", a conchis acesta.

Biroul Politic Central al PNL a decis luni să ceară social-democraţilor ca, în cursul acestei săptămâni, să se finalizeze discuţiile pentru programul Guvernului de criză şi să se accelereze elaborarea şi iniţierea unei moţiuni de cenzură pentru a da României un Executiv care să poată trece peste actuala perioadă dificilă.

×
Subiecte în articol: politic