x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu, fata cu tinerii din partid

Iliescu, fata cu tinerii din partid

06 Feb 2005   •   00:00

Adunati la sfat sambata, in compania lui Ion Iliescu, tinerii din PSD au stabilit ce au de facut in perioada urmatoare. Nu au lipsit nici criticile venite din ambele directii.


LAVINIA DIMANCEA

CRITICI. Nici Iliescu si nici Ponta nu au fost menajati de tinerii PSD
Desi isi anuntase prezenta la sedinta Biroului Executiv Central al TSD, liderul PSD Adrian Nastase nu a putut onora invitatia mai tinerilor sai colegi. Potrivit presedintelui TSD, Victor Ponta, Nastase abia s-a intors de la Roma si a avut ceva mai urgent de facut. Ion Iliescu nu a ratat insa prezenta la reuniunea tinerilor, pentru ca, a spus el, in aceasta perioada, se afla "pe receptie".

Pe parcursul a mai bine de patru ore, discutiile intre Ion Iliescu si tinerii PSD s-au purtat pe marginea restructurarii PSD, fara a lipsi insa schimbul de critici intre cele doua parti. Victor Ponta a fost criticat de Ion Iliescu, care i-a reprosat ca, la momentul la care a venit la conducerea tineretului, nu avea experienta politica si s-a creat impresia ca a fost impus acolo. Raspunsul lui Ponta a fost ca a simtit acelasi lucru si ca tot ce a facut ulterior a fost pentru a-si castiga legitimitatea. Ion Iliescu a fost la randul sau criticat, tinerii PSD aratandu-se nemultumiti ca partidul are o problema de imagine si promoveaza doar lideri vechi, lucru care face ca electoratul tanar sa nu fie atras de PSD. Iliescu a explicat ca, aflat acum in opozitie, partidul are de castigat pentru ca statutul de partid in opozitie este un "purgatoriu necesar" si este un prilej de a se "debarasa de oportunisti, de fripturisti, de oameni care se invart... fluturi care vin la lampa puterii". Ion Iliescu nu a comentat prea mult despre candidatura sa la sefia PSD, raspunsul sau la intrebarile jurnalistilor fiind "De ce nu? Pai, abia trebuie sa fiu".

CONDUCERE. Tinerii PSD sustin o formula de conducere a partidului, in care se regasesc un presedinte, vicepresedintii si secretarul general. Ei mai propun reducerea numarului de membri ai Consiliului National, liderul organizatiei de tineri sa ocupe un post de vicepresedinte si trecerea in plan secund al oamenilor cu imagine negativa. Iliescu s-a aratat de acord cu tinerii PSD privind reducerea numerica a structurilor de conducere a partidului. El a agreat ideea ca in structura viitoare sa se regaseasca un echilibru intre generatii. Victor Ponta a primit totodata girul colegilor sai de a candida la functia de secretar general al partidului. O data cu anuntarea candidaturii, Ponta a tinut sa infirme zvonurile conform carora va parasi PSD si ca ar fi avut discutii in acest sens cu deputatul PD Cozmin Gusa.

ANCHETA
PSD va solicita astazi conducerii Parlamentului infiintarea unei comisii de ancheta privind acuzatiile de fraudare a alegerilor generale din 28 noiembrie 2004. Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a declarat ieri ca aceasta comisie parlamentara comuna va trebui sa verifice afirmatiile privind asa-zisele fraude electorale, iar demersul va demonstra celor care s-au aratat neincrezatori ca PSD se tine de cuvant si pune in practica intentia de a cere investigarea acuzatiilor. PSD a anuntat, inca de la inceputul lunii ianuarie, ca intentioneaza sa ceara Parlamentului constituirea unei comisii de ancheta privind alegerile generale.
×
Subiecte în articol: politic psd iliescu tinerii ion