x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Mişculaţiile şi mişcările subterane sunt ucigătoare pentru un partid"

Iliescu: "Mişculaţiile şi mişcările subterane sunt ucigătoare pentru un partid"

04 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, astăzi, înaintea şedinţei Consiliului Naţional al partidului, că "mişculaţiile, mişcările subterane, competiţia între grupuri, grupuri de interese" sunt "ucigătoare" pentru un partid, mai ales social-democrat.



"Sper ca şi aici să nu ne concentrăm pe chestiuni marginale. Văd că toată lumea e pasionată numai de candidaturi. Totdeauna, mă rog, factorul uman, candidaţii, concentrează atenţia. E important, dar mai important e să vedem ce vrem, dacă avem capacitatea să facem o analiză pe fond a ceea ce am făcut până acum, să tragem concluziile necesare, să definim bine situaţia în care ne aflăm şi liniile directoare spre care mergem şi atunci spre această bază care vor fi oamenii cei mai capabili să o facă şi cum o facem - într-un cadru colegial, adunând forţele şi folosind intregral capacitatea umană de care dispune partidul sau promovăm mişculaţiile, mişcările subterane, competiţia între grupuri, grupuri de interese. Asta e ucigătoare pentru un partid, mai ales social-democrat", a declarat Ion Iliescu, citat de Mediafax.

El şi-a exprimat speranţa ca membrii CN al PSD să ajungă la formule raţionale, iar Consiliul Naţional să fie "o bună pregătire psihologică, politică, pentru un Congres solid".

Consiliul Naţional este forumul pregătitor al Congresului, a menţionat el, adăugând că "misiunea de bază a acestui Consiliu este convocarea Congresului, ordinea de zi, principalele linii directoare, inclusiv discuţiile care sunt în momentul de faţă, care să ajute şi convenţiile judeţene care urmează şi aleg delegaţiile pentru Congres, pentru ca să devină congresul un forum de dezbatere reală". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic