x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu vrea iar presedintia PSD

Iliescu vrea iar presedintia PSD

03 Mar 2005   •   00:00

Ion Iliescu si-a anuntat aseara candidatura la sefia PSD, intr-o sala umpluta pana la refuz si in aplauzele interminabile ale delegatilor Conferintei Organizatiei PSD Bucuresti.


LAVINIA DIMANCEA

SUSTINERE. Ion Iliescu a obtinut de la PSD Bucuresti sprijinul pentru sefia partidului
Muzica, aplauze, miting electoral, atmosfera de sedinta de partid si fluieraturi ca pe stadion. Asa s-a desfasurat aseara Conferinta PSD Bucuresti. Vedete incontestabile au fost Ion Iliescu, cel care de altfel, in mod curios, a si condus lucrarile sedintei, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu. Adrian Nastase, aflat si el la prezidiu, a trecut neobservat pe tot parcursul reuniunii. Pentru primii doi au fost adoptate doua rezolutii de sustinere: pentru Iliescu la sefia PSD si pentru Vanghelie in cursa pentru Primaria Capitalei. Iliescu a fost poate si cel mai rasfatat om al reuniunii, astazi fiind ziua lui de nastere. De un regim asemanator s-a bucurat si Vanghelie. "PSD nu se va face de ras cu Vanghelie", a spus Oprescu, care i-a rugat pe cei care mai au indoieli asupra acestei candidaturi sa se abtina in urmatoarele 30 de zile, iar celor care nu vor le va cumpara un telefon mobil si le va spune: "Vorbeste gratuit in grupul tau!"

CRITICI. Reuniunea nu a fost lipsita nici de atacuri. In discursul sau de inceput, Dan Ioan Popescu a declarat ca s-a dorit si se doreste inca "decapitarea" sa de catre unii colegi din partid. "Sunt incomod pentru unii colegi din conducere, insa nu voi pleca, pentru ca asa vor unii", a declarat Popescu, in uralele salii. Liderul PSD nu l-a uitat nici pe Mircea Geoana, incitat de declaratiile lui Adrian Nastase, facute la Antena 1, conform carora Popescu l-a propus anul trecut pe Mircea Geoana candidat la Primaria Capitalei. El a recunoscut ca propunerea a fost a lui, dar a dezvaluit ca acesta si-a conditionat candidatura de obtinerea presedintiei organizatiei Bucuresti. Seful PSD Bucuresti a spus ca a acceptat acest lucru cu conditia ca Geoana sa castige alegerile. Popescu a explicat ca se astepta ca Geoana sa intre in turul al doilea, si a spus ca insuccesul acestuia a determina t pierderea de catre PSD si a altor primarii de sector la care se asteptau sa castige din primul tur. Dan Ioan Popescu a admis ca gestul sau de a propune retragerea lui Geoana din functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti dupa alegerile locale a fost "neelegant", precizand ca i-a si cerut scuze lui Mircea Geoana in cadrul Delegatiei Permanente a partidului. El a spus ca neelegant a fost insa si faptul ca Geoana nu a trecut pe la organizatie si nu s-a aflat alaturi de primarii de sector in campanie, neintelegand ca "si el trebuie sa se alinieze la organizatie, nu doar organizatia sa se alinieze la el".

CANDIDAT. Dan Ioan Popescu a fost reales presedinte al PSD Bucuresti, fiind singurul candidat pentru aceasta functie. La finalul Conferintei, Adrian Nastase a anuntat ca va candida la functia de presedinte executiv al PSD, daca ea va aparea in noul statut al partidului. Nastase a declarat si el ca-l sustine pe Vanghelie in cursa pentru primarie si i-a luat apararea lui Mircea Geoana.

×
Subiecte în articol: politic psd geoană popescu