x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Imunitatea incinge spiritele in Senat

Imunitatea incinge spiritele in Senat

16 Feb 2005   •   00:00

Discutarea modificarilor propuse de Guvern la Legea responsabilitatii ministeriale, in sensul eliminarii imunitatii ministeriale pentru fostii membrii ai executivului, a incins ieri spiritele in Comisia juridica din Senat.

DEZNODAMANT. Eckstein Kovacs a pus capat disputelor
Marul discordiei l-a reprezentat propunerea senatorilor PSD din comisie de a elimina prevederea conform careia fostii membrii ai Guvernului, pentru infractiunile exercitate in timpul mandatului, sa fie pusi sub urmarire penala conform normelor de procedura penala de drept comun. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a motivat cererea de eliminare a acestei prevederi prin aceea ca altfel s-ar crea o discriminare intre "regimul juridic pentru ministrii aflati in functie si regimul juridic pentru cei care nu mai sunt membrii ai executivului". "Cream solutii diferite la situatii identice si iesim din Constitutie", a afirmat Iorgovan. Spiritele s-au incins in momentul in care Iorgovan i-a replicat cu naduf reprezentantului puterii, senatorul liberal Nicolae Vlad Popa: "Din cum vad eu ca merg lucrurile, nu prindeti doua ierni si o sa vi se aplice atunci foarte bine textul legii!". Intrebarea lui Popa "Asta e o amenintare?" a ramas insa fara raspuns.

AMENINTARI. Acuzatii de politizare au venit si din partea altui senator PSD, Nicolae Serban, acuzatii incheiate cu o replica amenintatoare: "Nu voi ierta o astfel de gafa politica, o astfel de razbunare, in conditiile in care noi nu ne-am permis sa facem un astfel de lucru". Discutiile au fost temperate de presedintele comisiei, Peter Eckstein Kovacs, care a supus la vot amendamentul reprezentantilor PSD.

Amendamentul a fost respins cu cinci voturi contra si trei pentru, ordonanta de modificare a Legii responsabilitatii ministeriale fiind adoptata in forma propusa de Guvern cu sase voturi pentru si doua abtineri. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic