x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În ciuda tensiunilor româno-maghiare, Băsescu RÂDE cu premierul ungar Viktor Orban la Bruxelles. Vezi fotografiile

În ciuda tensiunilor româno-maghiare, Băsescu RÂDE cu premierul ungar Viktor Orban la Bruxelles. Vezi fotografiile

08 Feb 2013   •   13:48
În ciuda tensiunilor româno-maghiare, Băsescu RÂDE cu premierul ungar Viktor Orban la Bruxelles. Vezi fotografiile
Sursa foto: consilium.europa.eu

Joi seară, la Bruxelles, între preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban a existat un scurt dialog, în sala de lucrări a Consiliului European, înainte de începerea evenimentului. Momentul a fost surprins în două fotografii oficiale publicate pe site-ul instituţiei europene. În ambele fotografii, preşedintele Traian Băsescu apare râzând.

La finalul săptămânii trecute, la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul. În replică, secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate "obrăznicii" şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, declara, miercuri, într-o intervenţie televizată, că asumă integral afirmaţiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând şi ideea că ar susţine modificarea art. 1 din Constituţiei României şi autonomia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat referitor la afirmaţiile ambasadorului ungar privind modificarea Constituţiei României că va avea "o reacţie potrivită" atunci când şi preşedintele Ungariei va avea una, precizând că sunt alte instituţii care "gestionează viaţa de zi cu zi a ambasadorilor".

×