x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În cruciada pentru noua hartă, Boc arată pisica presei.

În cruciada pentru noua hartă, Boc arată pisica presei.

de Gabriela Antoniu    |    15 Iun 2011   •   21:00
În cruciada pentru noua hartă, Boc arată pisica presei.

In incercarea disperata de a convinge cat de necesar este proiectul de reorganizare administrativa a tarii propus de PDL, premierul Boc a iesit ieri la postul public de radio pentru a-si atrage presa de partea sa. Iar argumentul suprem a lui Boc a fost ca reorganizarea administrativa vizeaza si interesele jurnalistilor. "Aceasta discutie (privind regionalizarea – n.r.) trebuie continuata pentru a vedea aspectele pozitive si a incerca sa raspundem la toate acuzatiile sau dezinformarile care apar pe piata, pentru ca va fi o ofensiva generala impotriva proiectului, deoarece ii afecteaza pe toti, inclusiv pe jurnalisti ii afecteaza in ultima instanta. Ganditi-va ca intr-un judet, munici­piu resedinta de judet, se va pune intrebarea: mai trebuie sa existe un post de televiziune acolo, un ziar jude­tean de acolo? Si ei vor fi im­potriva la prima vedere, pentru ca ii afecteaza direct, ca interes. Ganditi-va cate alte in­terese sunt afectate", a spus Boc la RRA. Desi moderatorul i-a atras aten­tia ca presa este impartita pe au­dien­te, si nu pe judete, Boc si-a conti­nuat pledoaria, spunand ca prin acest proces practic sunt foarte multe in­terese afectate.

Cum jurnalistilor le-a aratat pisica, seful Executivului a incercat una si cu electoratul, sperand sa scape astfel de obligatia unui referendum national inainte de a trece la reorganizarea administrativa. El a spus ca viitoarele judete mari, propuse prin reorganizarea administrativa, vor putea fi denumite de noile consilii judetene alese in urma alegerilor din luna iunie 2012. "Propunerea pe care o supun dezbaterii este urmatoarea: nu trebuie Bucurestiul, dupa parerea mea, sa stabileasca cum se va numi ju­de­tul care va cuprinde cinci judete exis­tente astazi in regiunea de nord-vest, si ma refer aici la Cluj, Bihor, Ma­ramures, Bistrita, Salaj. Nu cred ca este treaba Bucurestiului sa spuna cum se va numi acest judet. Anul viitor, in iunie, vor avea loc alegeri pentru Consiliul Judetean nou-creat daca reusim aceasta reforma admi­nistrativa, si dupa ce se alege noul Consiliu Judetean mai mare pe aceste cinci judete actuale, el se aduna si sta­bileste denumirea judetului res­pectiv, iar noi doar o validam prin ho­tarare de guvern la Bucuresti. Cred ca este una dintre solutii pentru a da po­sibilitatea si celor de la nivel local sa isi stabileasca denumirea pentru noul judet", a spus Boc.
Cu alte cu­vin­te, le-a transmis Boc ale­gatorilor, nu faceti scandal, acceptati, ca veti avea si voi un cuvant de spus.

×
Subiecte în articol: emil boc reorganizare teritoriala