x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Încă un deputat își anunţă retragerea din grupul parlamentar PNL

Încă un deputat își anunţă retragerea din grupul parlamentar PNL

28 Oct 2021   •   21:04
Încă un deputat își anunţă retragerea din grupul parlamentar PNL

Deputatul Luminiţa Barcari şi-a anunţat retragerea din grupul parlamentar PNL începând de la 1 noiembrie.

Luminiţa Barcari va deveni deputat neafiliat, conform demisiei pe care a înregistrat-o la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Deputatul anunță că nu demisionează încă din Partidul Național Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările grupului deputaților PNL nu îi afectează munca de parlamentar.

„Dumneavoastră m-ați trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile și valorile liberalismului și că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, așadar și județul nostru, Ialomița. Precum bine știți, de câteva luni de zile scena politică s-a dezechilibrat profund și, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acțiunile unor politicieni ai Partidului Național Liberal, cu care am pornit împreună anul trecut pe drumul dezvoltării țării, acțiuni individuale și de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieșire constructivă într-un orizont de timp apropiat și la o criză sanitară greu de explicat în termeni raționali ci, mai degrabă, prin insuficienta atenție acordată de către guvernanți pandemiei. S-a creat, astfel, un climat de nesiguranță și de suferință la nivelul întregii țări, dar mai ales la nivelul județelor mai puțin dezvoltate, cum este al nostru. Creșterea prețurilor, lipsa locurilor de muncă, greutățile financiare ale liberilor profesioniști sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face față valului patru de covid, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor și scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp și să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetățenilor ialomițeni”, anunță deputatul.

Luminiţa Barcari spune că e o chestiune de onoare să își păstrez promisiunile: „rămân liberală, apropiată oamenilor de dreapta și, mai ales, alături de ialomițeni, față de care am o obligație morală, în primul rând, de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală”.

(sursa: Mediafax)

×