x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Ian 2008   •   00:00

28 ianuarie 2008



NICOLÅESCU - "PD baga mana in banii guvernarii"
"Sa nu uitam ca in primii doi ani nu am fost singuri la guvernare, sa nu uitam ca cel care a fost cel mai mare dusman al acestei guvernari a fost cel pe care noi l-am sustinut la presedintia Romaniei in 2004", a declarat vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu (foto), care a laudat guvernarea actuala. El a explicat si "conjuncturile grele din primii ani ai guvernarii", respectiv o guvernare cu "un PD duplicitar, care era la guvernare si baga mana in banii guvernarii, dar se considera in opozitie".


ECKSTEIN KOVACS - Misoginismul, o problema a UDMR
Senatorul Eckstein Kovacs Peter si-a nuantat declaratia potrivit careia UDMR este cea mai misogina formatiune politica din Romania. "UDMR are o gramada de probleme, dar misoginismul e una dintre ele. Ani de-a randul n-am avut nici o femeie parlamentar, acum avem una si vai cum o iubim. E vorba despre o atitudine in general mai conservatoare, mai misogina si nu s-a schimbat nimic in acesti ani. Singura floare e presedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (Biro Rozalia – n.r.), sa speram ca vor mai fi si altele", a spus Eckstein.


JUSTITIE - Melescanu este optimist
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, s-a declarat increzator ca raportul interimar privind starea justitiei in Romania, care va fi prezentat peste cateva zile la Bruxelles, va fi echilibrat si obiectiv. El a recunoscut totusi la TVR ca Bucurestiul are o restanta majora in ceea ce priveste functionarea Agentiei Nationale de Integritate. Pe de alta parte, comisarul pentru multilingvism Leonard Orban a declarat la RRA ca principalele elemente analizate in raport sunt lupta impotriva coruptiei si reforma justitiei. Orban nu a exclus ca Bruxelles sa traga anumite semnale de alarma.  


PROPUNERE PD-L / Cont bancar pentru nou-nascuti
Organizatia de Femei a PDL este condusa incepand de sambata de Sulfina Barbu, ea fiind secondata de prim-vicepresedintii, Oana Badea si Gabriela Petre, Gratiela Iordache fiind secretar general. Sulfina Barbu a anuntat ca organizatia va propune ca pachetul legilor educatiei sa prevada constituirea contului bancar al fiecarui nou-nascut, care sa fie deschis de stat cu 500 de euro si alimentat de parinti si de alte persoane fizice, utilizat de copil exclusiv pentru educatie incepand cu varsta de 16 ani.

×
Subiecte în articol: politic