x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00
ROTAŢIE DE CADRE - Director la Cameră, consilier la Guvern
Noul coordonator al Compartimentului de Analiză şi Planificare Politică din Cancelaria premierului, Andrei Alexandrescu, a ocupat până în prezent postul de director la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu. Decizia de numire a lui Andrei Alexandrescu în funcţia de consilier de stat în Cancelarie, în locul lui Mirel Taloş, a fost semnată ieri de premierul Tăriceanu. Mirel Taloş a fost validat ca deputat PNL de Bucureşti.


ŞEDINŢÅ COMUNÅ - Sarkozy se va adresa aleşilor
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, va ţine luni un discurs în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, ca parte a vizitei pe care oficialul francez o va efectua în România, a anunţat ieri preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, după şedinţa birourilor reunite. Şedinţa comună, programată a începe la ora 16:00, va fi continuată, după speech-ul preşedintelui francez, cu discutarea şi suspunerea la vot a Tratatului de la Lisabona, menit a înlocui Constituţia Europeană. (A. Nine)


PARLAMENT - Uninominalul, săptămâna viitoare
Birourile reunite ale Parlamentului au decis ieri ca în această săptămână membrii celor două comisii juridice să pună în acord legea uninominalului asumată de Guvern cu decizia Curţii Constituţionale. Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat ieri că preşedinţii celor două comisii "s-au angajat" în faţa birourilor reunite ca până joi să modifice cele trei articole declarate neconstituţioanle de CC şi să întocmească raportul la proiectul de lege. Săptâmâna viitoare se va decide şi ziua în care proiectul uninominalului va intra în dezbaterea plenului reunit. (A. Nine)


SESIZARE LA CC - Premierul, mulţumit de scrisoare
Premierul Tăriceanu s-a declarat ieri, în faţa colegilor din Biroul Politic al PNL, extrem de mulţumit de argumentaţia din sesizarea trimisă la Curtea Constituţională în chestiunea Nicolai. Sesizarea Guvernului, bazată pe argumentul că, în privinţa numirii miniştrilor, "personajul numit preşedinte intră în scenă după ce iese personajul numit prim-ministru", a ajuns deja la cunoştinţa judecătorilor CC, întorşi din vacanţă încă de la începutul lunii ianuarie, după cum a declarat secretarul general al instituţiei, Ruxandra Săbăreanu, prima şedinţă a magistraţilor având loc la 15 ianuarie. (M.I.A.)

×
Subiecte în articol: politic