x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    31 Ian 2008   •   00:00

Codul penal - Deputatul Nicolicea ironizează ziariştii

Deputatul PSD Eugen Nico­licea, autorul amenda-men­­tului la Codul Penal care reintroduce infracţiunea privind comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false, dacă prin acestea se pune în pericol siguranţa statului, a propus ieri ironic premierea cu 1.000 euro a ziariştilor care dau ştiri false ce ating siguranţa naţio­­na­lă. El s-a plimbat ieri cu un tabel prin sala de conferinţe să strângă sem­nături de sus­ţi­ne­re de la zia­rişti pentru a propune o iniţiativă le­gislativă în acest sens.

 

Congres PC - Anghel contestă rezultatele votului

Liderul PC Prahova, Florin An­ghel, care a pierdut funcţia de pre­şe­dinte al partidului la Congresul de duminica trecută în faţa Danie­lei Popa, contestă rezultatele ale­ge­­rilor din PC. Dacă primul motiv invocat este neorganizarea unui al doilea tur de scrutin, al doilea este, după cum susţine Anghel, faptul că “nu iese numărul de voturi”. El a explicat că, adunate, voturile pri­mi­te de cei trei candidaţi la şefia PC sunt mai multe decât cele 1.200 anun­ţa­te de la tribună că au fost valabile.

 

Băsescu - “Dlui C. V. Tudor, preşedintele UDMR”

Liderul PRM, CV Tudor, a primit de la preşedintele Băsescu scrisoarea pe tema votului uninominal într-un plic cu inscripţia “Domnului Corneliu Vadim Tudor, preşedintele UDMR”. Vadim a declarat ieri că scrisoarea i-a fost adresată corect din punct de vedere protocolar, doar formularea de pe plic fiind greşită. El suspectează fie o greşeală, fie o glumă proastă, cu acordul lui Traian Băsescu, cu scopul de a lovi în PRM şi UDMR care, îi fac lui pro­bleme. “Ce-ar zice domnul Traian Băsescu dacă aş folosi, şi eu, plicul, antetul şi ştampila Senatului României pentru a-i trimite un Mesaj la cârciuma «Golden Blitz»?”, s-a întrebat Vadim.

 

Uninominal - Raportul final, săptămâna viitoare

Comisiile juridice ale Parla­men­tului au finalizat ieri discuţiile pe fond asupra modificării legii pri­vind alegerea senatorilor şi de­putaţilor, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum. Cele două comisii juridice se vor reuni săp­tă­mâ­na viitoare într-o şedinţă co­mu­nă, pentru a face raportul asupra acestui proiect de act normativ, după ce grupurile parlamentare îşi vor preciza punctele de vedere pe subiectul legii privind votul unino­minal. Termenul pentru de­pu­nerea raportului expiră astăzi.

×
Subiecte în articol: politic