x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

04 Aug 2006   •   00:00

VRANCEA - Oprisan, "vanat" pentru revocare

Liderul PNL Vrancea, Nini Sapunaru, anunta ca PNL, PD, PC, alaturi de PNG-CD, au reusit sa obtina majoritatea in Consiliul Judetean Vrancea si Consiliul Municipal Focsani, ceea ce reprezinta "primul pas" in batalia pentru revocarea lui Marian Oprisan de la conducerea CJ. Sapunaru precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca a fost constituita o comisie de analiza si verificare a activitatii conducerii CJ, considerand ca "a venit timpul ca acesta sa plateasca pentru ilegalitatile si abuzurile facute".

STOICA DIXIT - Dinu Patriciu, cal troian al PSD

Gruparea Patriciu-Tariceanu-Olteanu nu reprezinta altceva decat calul troian al PSD si PRM in PNL, a declarat fostul presedinte al liberalilor, Valeriu Stoica. Reactia acestuia vine dupa ce Dinu Patriciu a recunoscut ca a sponsorizat in campania electorala din 2004 PSD. Stoica a mai precizat ca aceste dezvaluiri duc la necesitatea separarii totale a afacerilor de politica. "Iar daca un om de afaceri vrea totusi sa fie si politician, atunci acesta trebuie sa isi asume constrangerile pe care le presupune apartenenta politica", a spus el.

PARLAMENT - Sedinta pentru demisia lui Timofte

Comisia parlamentara de control al activitatii SRI a decis ieri ca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa convoace plenul reunit al Camerelor pentru a lua act si a aproba demisia lui Radu Timofte din functia de director al SRI. Comisia SRI va inainta un raport catre cele doua Birouri Permanente, in care va formula aceasta recomandare, a precizat presedintele Comisiei, Radu Stroe. El nu a avansat un termen la care Camera si Senatul ar putea fi convocate in sedinta comuna.

DOSARE - Liberalii se cer verificati de CNSAS

Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a discutat ieri cu presedintele CNSAS Claudiu Secasiu despre solutionarea cat mai rapida a cererii liberalilor privind verificarea a 156 de membrii din conducerea formatiunii, pentru a stabili daca au colaborat sau nu cu fosta Securitate. Flutur si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, au depus ieri la CNSAS cererea de verificare a celor 156 de liberali printre care se numara Calin Popescu Tariceanu, Teodor Melescanu, Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur, Dan Radu Rusanu.

CAZUL VOICULESCU - Colegiul CNSAS nu a avut cvorum

Colegiul CNSAS nu a avut ieri cvorum pentru a lua o decizie asupra contestatiei depuse de liderul PC, Dan Voiculescu, privind verdictul CNSAS ca a facut politie politica. Cvorumul necesar era de opt membri, dar ieri au fost prezenti doar sase. Potrivit lui Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvant al CNSAS, au lipsit Constantin Buchet si Csendes Ladislau, plecati in strainatate, si Ticu Dumitrescu, aflat la tratament. Si Cazimir Ionescu a absentat din motive de sanatate. El a spust ca CNSAS s-ar putea reuni pana la 17 august pentru a decide in cazul Voiculescu.
×
Subiecte în articol: politic cnsas