x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

02 Feb 2007   •   00:00
PURTATOR DE CUVANT - Gabriela Firea, dorita la Guvern
Premierul Tariceanu i-a propus ieri Gabrielei Vranceanu-Firea, realizator-prezentator la Antena 1 si Antena 3, sa preia functia de purtator de cuvant al Guvernului, dar aceasta a declinat oferta, motivand ca i-ar fi imposibil sa renunte la proiectele media pe care le deruleaza in prezent. "Am mai avut aceasta experienta in anul 2000, in timpul Cabinetului Isarescu. Il apreciez pe domnul Tariceanu ca prim-ministru care conduce Guvernul aderarii noastre la UE, dar ma vad nevoita sa declin oferta", a declarat Gabriela Vranceanu-Firea.

IRNA - Iliescu, confundat cu Basescu
"Senatorul Juan Traian Iliesco". Asa l-a botezat ieri agentia Iraniana IRNA pe Ion Iliescu intr-o stire referitoare la intalnirea pe care acesta a avut-o cu ambasadorul Iranului la Bucuresti. "Ambasadorul iranian in Romania s-a intalnit miercuri si a discutat cu liderul grupului social-democrat din Senat, fostul presedinte Juan Traian Iliesco", se anunta in stirea agentiei IRNA, unde prenumele lui Iliescu a fost amestecat cu cel al presedintelui Basescu. (C. Vintila)

PC DESPRE BASESCU - "Cinci incalcari ale Constitutiei"
Deputatul PC Petru Calian a declarat ca juristii formatiunii analizeaza un material in care sunt invocate cinci incalcari "grave, majore" ale Constitutiei de catre presedintele Basescu, urmand ca marti conducerea partidului sa decida daca va sustine demersul PSD de suspendare a sefului statului. Dupa consultarile de ieri cu PC, senatorul PSD Antonie Iorgovan a precizat ca sesizarea privind suspendarea lui Basescu ce va fi inaintata Curtii Constitutionale se refera si la modul de instrumentare a dosarelor "Flota" si "Casa din Mihaileanu".

ACORD - Premierul francez, la Bucuresti
Vizita oficiala a premierului Frantei la Bucuresti, Dominique de Villepin, a prilejuit ieri semnarea unui nou acord intre guvernul francez si cel roman privind protectia si repatrierea copiilor romani aflati in dificultate. Documentul prevede ca acordul in legatura cu minorii este indispensabil inainte ca autoritatile sa initieze demersul de repatriere a acestora. In plus, repatrierea unui minor trebuie sa fie precedata de o ancheta sociala condusa de Autoritatea pentru Protectia Copilului pentru a verifica daca minorul poate fi reintegrat in familia sa. (Mihaela Suciu)

×
Subiecte în articol: politic