x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

27 Ian 2007   •   00:00

PRECIZARE - SRI ii da replica lui Tariceanu
Serviciul Roman de Informatii sustine ca nu doar presedintele, ci si premierul si alti beneficiari au fost informati, conform legii, asupra unor "riscuri si vulnerabilitati identificate in sistemul energetic national". SRI nu face insa nici o referire clara la interceptarile convorbirilor telefonice ale unor ministri, asa cum a mentionat Traian Basescu. Precizarea SRI vine ca replica la declaratia premierului care a spus ca este "foarte grav" ca nu a fost informat despre ascultarea ministrilor de serviciile secrete. (M.S) Suspendare - PSD a strans semnaturile
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ieri ca mai mult de 200 de parlamentari au semnat pentru declansarea procedurilor de suspendare din functie a presedintelui Basescu. "Sunt circa 220 de senatori si deputati, atat de la PSD, cat si de la alte partide, care au semnat pentru declansarea procedurii de suspendare, in conditiile in care erau suficiente 157 de semnaturi", a declarat Vacaroiu, potrivit Rompres. El a spus ca deja a fost redactata "o forma bruta" a sesizarii, insa forma finala va fi stabilita in cursul saptamanii viitoare.

ANUL ACESTA - Flutur vrea musai anticipate
Gheorghe Flutur a sustinut ieri ca, pentru binele Romaniei, anul acesta ar trebui organizat un scrutin inainte de termen, ocazie de a verifica si sustinerea Guvernului. "Avem un Guvern minoritar, iar o tara care intra in UE trebuia sa debuteze cu un Guvern cu sprijin politic majoritar pentru ca trebuie sa ia masuri ferme, unele dintre ele nepopulare, si trebuie sa negocieze cu cancelariile Vest-Europene si cu Bruxelles-ul pe unele problemele sensibile", a spus Flutur. El spera ca la 1 februarie Guvernul sa ceara un vot de incredere Parlamentului.

DECIZIE - MIE se reorganizeaza
Hotararea de reorganizare a Ministerului Integrarii Europene ca Minister al Dezvoltarii Regionale este finalizata la nivelul ministerului. Urmeaza doar ca Guvernul sa o aprobe in scurt timp. "Saptamana viitoare, maxim, cel mai tarziu in urmatoarea sedinta de Guvern, ea trebuie sa fie aprobata", a spus Anca Boagiu. Ministrul nu a oferit detalii concrete despre reorganizarea MIE, ci a precizat doar ca principala activitate a viitorului nou minister va fi dezvoltarea regionala, iar hotararea prevede noile atributii ale structurii. (M.S)

×
Subiecte în articol: politic